Το Shake It Off της Taylor Swift με ένα εκατομμύριο πωλήσεις

Το Shake It Off της Taylor Swift με ένα εκατομμύριο πωλήσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο Ηνωμένο Βασίλειο.

15 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Αναμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στην εποχή του streaming, το Shake It Off είναι το πρώτο τραγούδι εδώ και δύο χρόνια που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο από καθαρές πωλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Official Charts Company, το Shake It Off έχει πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο καθαρές πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να το καλωσορίσουμε στο κλαμπ των million sales.

Το Shake It Off είναι το 179ο τραγούδι στην ιστορία των βρετανικών charts που επιτυγχάνει αυτό το κατόρθωμα - και ίσως είναι και ένα από τα τελευταία, δεδομένου ότι η κυριαρχία του streaming έχει βάλει όλο και περισσότερο στο περιθώριο τη φυσική αγορά των singles.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι έχουμε το πρώτο καθαρό εκατομμύριο πωλήσεων στα Official Charts εδώ και δύο χρόνια - το τελευταίο σχήμα που πέτυχε αυτό το ορόσημο ήταν οι Goo Goo Dolls με την εμβληματική ροκ μπαλάντα τους, Iris, το 2020.

Το πρώτο επίσημο "ποπ" single της Taylor, το Shake It Off ήταν το πρώτο κομμάτι από το άλμπουμ της 1989, το οποίο την είδε να γίνεται από ένα παιδί-θαύμα της κάντρι-ποπ μια ολοκληρωμένη ποπ σούπερ σταρ.

Το Shake It Off έφτασε στο Νο 2 του Official Singles Chart (το οποίο κρατήθηκε μακριά από την κορυφή από το All About That Bass της Megahn Trainor - 2014, τι εποχή!) και ήταν το πρώτο από τα έξι singles του μητρικού άλμπουμ που μπήκαν στο UK Top 40.

Σήμερα, φυσικά, το αστέρι της Taylor δεν έχει εξασθενίζει, κάθε άλλο μάλιστα, έχει εκτοξευθεί. Με το δέκατο και τελευταίο της άλμπουμ Midnights να πετυχαίνει το σχετικά σπάνιο Official Chart Double και το Anti-Hero να γίνεται πρόσφατα το μακροβιότερο Number 1 της Taylor στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποδεικνύεται τώρα περισσότερο από ποτέ ότι η Taylor μπορεί να ακροβατεί και στις δύο πλευρές της pop μηχανής. Τόσο με την κυριαρχία της στο streaming όσο και με το να γίνει ένα από τα τελευταία προπύργια του παραδοσιακού, φυσικού Single.