Μεταβιβάστηκαν μετοχές (και) του ΑΡΤ

Μεταβιβάστηκαν μετοχές (και) του ΑΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του τηλεοπτικού σταθμού του Γιώργου Καρατζαφέρη.

16 Νοεμβρίου 2022

Παρασκηνιακή κινητικότητα σε ένα ακόμη περιφερειακό κανάλι της Αττικής, μετά το Action24, το Attica και το One Channel. Χθες εστάλησαν δικαιολογητικά στο ΕΣΡ για μεταβίβαση μετοχών του ΑΡΤ, ενώ μια εβδομάδα πριν γνωστοποιήθηκε στην ανεξάρτητη αρχή μια τροποποίηση του καταστατικού του, και συγκεκριμένα του άρθρου που αφορά το μετοχικό του κεφάλαιο και τις μετοχές του.

Επιπλέον, στα τέλη Ιουλίου είχε αποφασιστεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΡΤ κατά περίπου 3,7 εκατομμύρια, για ισόποσο συμψηφισμό ζημιών. Τότε, το 99% του τηλεοπτικού σταθμού άνηκε στον Γιάννη Καρατζαφέρη, δημοσιογράφο και γιό του Γιώργου Καρατζαφέρη, και το υπόλοιπο 1% στον Στέφανο Μακρή.

Η εταιρεία της οποίας οι μετοχές μεταβιβάστηκαν είναι η «City News Α.Ε.», που λειτουργεί μόνο την τηλεόραση του ΑΡΤ, καθώς ο ΑΡΤ FM 90.6 ανήκει στο ΛΑΟΣ ως κομματικό ραδιόφωνο. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, κυκλοφορούν φήμες ότι για το ΑΡΤ βρίσκεται σε συζητήσεις ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να βγάλει από τη συχνότητά του μια αμιγώς ενημερωτική έκδοση του ΣΚΑΪ.