Οι Jethro Tull επιστρέφουν με νέο άλμπουμ το 2023

Οι Jethro Tull επιστρέφουν με νέο άλμπουμ το 2023
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα είναι το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια μετά από κενό δεκαετιών.

22 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά.

Οι Jethro Tull ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του 23ου άλμπουμ τους, το οποίο δεν έχει ακόμη τίτλο, με ημερομηνία κυκλοφορίας την επόμενη άνοιξη. Πρόκειται για μια γρήγορη συνέχεια του "The Zealot Gene", το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και αποτέλεσε το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με εξ ολοκλήρου πρωτότυπο υλικό μετά το "J-Tull Dot Com" το 1999.

Ο frontman και ιδρυτικό μέλος Ian Anderson δήλωσε: «Βάλαμε τις τελευταίες πινελιές στο εξώφυλλο του άλμπουμ και ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση και τη μίξη πριν από μερικές εβδομάδες. Είναι λίγο νωρίς ακόμα για να σας πούμε τίτλους, tracklists και περιεχόμενο, αλλά να είστε σίγουροι ότι όλα είναι έτοιμα όσον αφορά το mastering και τα κύρια στοιχεία του artwork και της συσκευασίας. Ελπίζω να σας αρέσει το concept και τα θέματα όταν θα είμαι έτοιμος να σας πω περισσότερα. Ήταν μια μακρά και δύσκολη δουλειά για να ηχογραφηθεί το υλικό κατά τη διάρκεια ενός πυρετώδους προγράμματος περιοδειών αυτούς τους τελευταίους μήνες. Μια μέρα εδώ, μια μέρα εκεί και το περίεργο ξέσπασμα μερικών ημερών μαζί σε κάποια σημεία της διαδρομής».

Συνεχίζοντας είπε: «Έγραψα τα κύρια θέματα και τους στίχους τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και έστειλα τα πρώτα demo στην μπάντα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όπως έκανα και με το The Zealot Gene, το 2017. Το μεγαλύτερο μέρος της ηχογράφησης πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, ενώ η στερεοφωνική μίξη έγινε τον Σεπτέμβριο. Ο νέος μου φίλος Bruce Soord των The Pineapple Thief ανέλαβε να δημιουργήσει τις μίξεις ήχου surround και μια εναλλακτική στερεοφωνική μίξη επίσης».

Οι Jethro Tull θα συνεχίσουν να παίζουν στην ηπειρωτική Ευρώπη πριν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις ετήσιες χριστουγεννιάτικες συναυλίες τους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ημερομηνίες το 2023.