Οι BRITISH LION του STEVE HARRIS κυκλοφορούν το «Legend» Live Video

Οι BRITISH LION του STEVE HARRIS κυκλοφορούν το «Legend» Live Video
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Δεν προσπαθώ να κατακτήσω τον κόσμο με αυτό το συγκρότημα»

30 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι BRITISH LION, το side project του μπασίστα και ιδρυτή των IRON MAIDEN Steve Harris, κυκλοφόρησε ένα live βίντεο για το τραγούδι "Legend". Το κλιπ ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας των BRITISH LION το περασμένο καλοκαίρι, η οποία περιελάμβανε μια εμφάνιση στο Download festival του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και headlining εμφανίσεις σε κλαμπ στη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Το "Legend" προέρχεται από το δεύτερο άλμπουμ των BRITISH LION, "The Burning", το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 σε digipack CD, διπλό gatefold βινύλιο και digital download μέσω της Explorer1 Music (E1). Το LP ηχογραφήθηκε, και μιξαρίστηκε στα Barnyard Studios από τον Tony Newton και η παραγωγή έγινε από τον Steve Harris.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι BRITISH LION θα ξεκινήσουν μια περιοδεία 11 ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2023. Ειδικοί καλεσμένοι σε όλες τις συναυλίες θα είναι οι CONEY HATCH. Πρόσθετη υποστήριξη στην περιοδεία θα προσφέρουν οι AIRFORCE.

Οι BRITISH LION έπαιξαν για τελευταία φορά ζωντανά στη Μεγάλη Βρετανία στο προαναφερθέν Download festival σε ένα κατάμεστο Dogtooth Stage, μετά από μια headline περιοδεία σε pub και club στα τέλη του 2021.

Τον Οκτώβριο του 2021, οι BRITISH LION αποσύρθηκαν από μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους THE DARKNESS, επικαλούμενοι "εντελώς απαράδεκτα" "πρωτόκολλα" περιοδείας.

Η πρώτη περιοδεία των BRITISH LION στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020.

Οι BRITISH LION αποτελούνται από τον τραγουδιστή Richard Taylor, τους κιθαρίστες David Hawkins και Grahame Leslie, τον Harris στο μπάσο και τα πλήκτρα και τον ντράμερ Simon Dawson.

Σε συνέντευξη που έδωσε το 2020 στο περιοδικό Bass Player, ο Harris δήλωσε ότι του αρέσει να παίζει σε μικρά κλαμπ. "Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να παίξω σε όλους τους τύπους συναυλιών- μαζικές συναυλίες αλλά και μικρές", είπε. "Είναι μια αλλαγή. Δεν προσπαθώ να κατακτήσω τον κόσμο με αυτό το συγκρότημα- δεν μου έχουν απομείνει αρκετά χρόνια για να το κάνω αυτό ούτως ή άλλως".

Ερωτηθείς αν οι διαφορετικοί χώροι παρουσιάζουν διαφορετικές προκλήσεις, ο Steve είπε: "Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι το ίδιο, είτε παίζεις για 200 είτε για 200.000 ανθρώπους, ξέρετε. Για μένα δεν υπάρχει διαφορά. Εξακολουθείς να δίνεις το 110% όπου κι αν παίζεις. Είχαμε μια συναυλία όπου ο διοργανωτής απλά δεν έκανε [τίποτα]. Νομίζω ότι είχαμε περίπου 95 άτομα εκεί μέσα, αλλά και πάλι ήταν μια σπουδαία συναυλία, μια από τις καλύτερες της περιοδείας. Δεν έχει σημασία. Εξακολουθούμε να το επιδιώκουμε και ήμουν περήφανος που βγήκαμε εκεί έξω. Ήταν φανταστικό".