Ο Roger Waters κυκλοφόρησε το The Lockdown Sessions

Ο Roger Waters κυκλοφόρησε το The Lockdown Sessions
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα άλμπουμ με υλικό που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

09 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Waters άρχισε να αναβαθμίζει διάφορα κλασικά κομμάτια των Pink Floyd καθώς και το δικό του σόλο υλικό τον Μάιο του 2020 και συνέχισε μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους. Οι διασκευές μοιράζονταν με τους οπαδούς μέσω του YouTube και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το The Lockdown Sessions συγκεντρώνει όλα αυτά μαζί σε ένα μέρος.

Το LP των έξι κομματιών είναι διαθέσιμο τώρα σε όλες τις μεγάλες υπηρεσίες streaming. Δεν έχουν ανακοινωθεί σχέδια για φυσική κυκλοφορία του The Lockdown Sessions.

"Η περιοδεία μας Us and Them Tour διήρκεσε τρία χρόνια", δήλωσε ο Waters σε δελτίο τύπου. "Σε κάθε συναυλία που κάναμε ένα encore αφού η κύρια συναυλία έκλεινε με το 'Comfortably Numb', το encore ήταν πάντα το 'Mother'. Δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί αποφάσισα να αρχίσω να κάνω και άλλα τραγούδια; Τέλος πάντων, κάποια στιγμή μετά το τέλος της περιοδείας, άρχισα να σκέφτομαι: 'Θα μπορούσε να γίνει ένα ενδιαφέρον άλμπουμ, όλα αυτά τα encore.

"Στη συνέχεια, είμαι στην Αγγλία και κάνω τη συναυλία αφιέρωμα στον Ginger Baker μια Τρίτη βράδυ στο Hammersmith Odeon με τον Eric Clapton και το επόμενο Σάββατο διαδηλώνω από την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Πλατεία του Κοινοβουλίου για να βγάλω μια ομιλία υπέρ του Julian Assange - όταν με γαμάει, COVID. ... Για μένα ήταν η Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020. Lockdown! Τόσο πολύ για το σχέδιο "Encores". Εκτός αν ..."

Τρία από τα έξι τραγούδια του The Lockdown Session - "Mother", "Vera" και "Comfortably Numb 2022" - κυκλοφόρησαν αρχικά στο διπλό άλμπουμ The Wall των Pink Floyd του 1979. "Έβαλα το ["Comfortably Numb"] ένα ολόκληρο βήμα πιο κάτω, σε λα ελάσσονα, για να το κάνω πιο σκοτεινό και το ενορχήστρωσα χωρίς σόλο", εξήγησε παλαιότερα ο Waters, "εκτός από την outro ακολουθία συγχορδιών, όπου υπάρχει ένα σπαρακτικά όμορφο γυναικείο φωνητικό σόλο από τη Shanay Johnson, μία από τις νέες μας τραγουδίστριες".

Δύο επιπλέον κομμάτια στο The Lockdown Sessions - το "Two Suns in the Sunset" και το "The Gunners Dream" - κυκλοφόρησαν το 1983 στο The Final Cut των Pink Floyd, ενώ το "The Bravery of Being Out of Range" προέρχεται από το σόλο άλμπουμ του Waters Amused to Death του 1992.

Ο Waters επιβεβαίωσε επίσης την εργασία σε ένα νέο πρωτότυπο project που χτίστηκε γύρω από το "The Bar", μια μπαλάντα για πιάνο που επίσης προέκυψε κατά τη διάρκεια του πανδημικού αποκλεισμού και στη συνέχεια έγινε πρόσφατα κεντρικό κομμάτι των συναυλιών του. Η πιο πρόσφατη στούντιο προσπάθεια του θρύλου των Pink Floyd είναι το Is This the Life We Really Want? του 2017.

Roger Waters The Lockdown Sessions Track List

1. "Mother"
2. "Two Suns in the Sunset"
3. "Vera"
4. "The Gunner's Dream"
5. "The Bravery of Being Out of Range"
6. "Comfortably Numb 2022"