Οι PEARL JAM έχουν κάνει «μια καλή αρχή» για το επόμενο άλμπουμ τους.

Οι PEARL JAM έχουν κάνει «μια καλή αρχή» για το επόμενο άλμπουμ τους.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τον περασμένο Ιούλιο, οι PEARL JAM κυκλοφόρησαν το "Gigaton.

15 Δεκεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο κιθαρίστας των PEARL JAM, Stone Gossard, μίλησε σε μια συνέντευξη για την πρόοδο της σύνθεσης των τραγουδιών και των ηχογραφήσεων για τον διάδοχο του άλμπουμ "Gigaton" του 2020. Δήλωσε: "Παίρνουμε λίγο χρόνο άδεια αυτή τη στιγμή. Το σχέδιο είναι ότι θα κάνουμε μερικές ακόμα ηχογραφήσεις και θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε έναν δίσκο πολύ σύντομα. Υπάρχουν τραγούδια που πλησιάζουν στο να γίνουν και κάποια που δεν είναι. Και θα κάνουμε κάτι πολύ σύντομα".

Ο Gossard μίλησε επίσης με περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών των PEARL JAM, λέγοντας: "Το κάνουμε με όλους τους διαφορετικούς τρόπους. Μερικές φορές πηγαίνουμε και κάποιος φέρνει απλά ένα riff και το δουλεύουμε από την αρχή... "Έχω αυτό και αυτό το μέρος" και όλοι απλά τζαμάρουν πάνω σε αυτό. Συνήθως αυτή είναι η καλύτερη φόρμουλα για εμάς, όπου όλοι είναι στο ίδιο δωμάτιο. Αλλά όλοι φέρνουμε πλήρως υλοποιημένα demo. Όλοι γράφουν στη μπάντα, οπότε τώρα προσπαθούμε να βρούμε τι είναι κάτι διαφορετικό για εμάς και τι είναι κάτι συναρπαστικό. Και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή για έναν άλλο δίσκο που ελπίζω να είναι καλός".

Ερωτηθείς αν το επόμενο άλμπουμ των PEARL JAM θα κυκλοφορήσει το 2023, ο Stone είπε: Stone: "Στοιχηματίζω ότι θα βρισκόμαστε στο 2024 πριν βγει ο δίσκος, είναι η εικασία μου. Αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό".

Τον περασμένο Ιούλιο, οι PEARL JAM κυκλοφόρησαν το "Gigaton (Tour Edition)". Περιελάμβανε 11 ζωντανά τραγούδια που ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιστροφής του συγκροτήματος στους δρόμους το 2021, παράλληλα με το βραβευμένο από τους κριτικούς ενδέκατο ολοκληρωμένο LP του γκρουπ, το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε.