Το Enter Sandman των Metallica ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο στο Spotify

Το Enter Sandman των Metallica ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο στο Spotify
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το νέο άλμπουμ των Metallica, 72 Seasons, κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου.

02 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Το Enter Sandman των Metallica έγινε το τελευταίο metal τραγούδι που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο αναπαραγωγές στο Spotify.

Το τραγούδι του 1991, το οποίο ήταν το lead single από το ομώνυμο πέμπτο άλμπουμ του συγκροτήματος (ή αλλιώς το Black Album), έρχεται να προστεθεί στο club του ενός δισεκατομμυρίου ακροάσεων του Spotify με τα In The End και Numb των Linkin Park, τα Highway To Hell, Back In Black και Thunderstruck των AC/DC και το Smells Like Teen Spirit των Nirvana,

Οι Metallica έγιναν επίσης η metal μπάντα με τις περισσότερες αναπαραγωγές στο streaming το 2022, σημειώνοντας συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια αναπαραγωγές τους τελευταίους 12 μήνες, με τα Enter Sandman, Nothing Else Matters και το Master Of Puppets με το Stranger Things να τους βοηθούν να ξεπεράσουν το σύνολο των 1,3 δισεκατομμυρίων αναπαραγωγών του 2021.

"Ξεπεράσατε τους εαυτούς σας για άλλη μια φορά!", ανέφερε το συγκρότημα σε μια ανάρτηση στο Instagram. "137 εκατομμύρια ώρες Metallica μεταδόθηκαν στο Spotify το 2022, αυξημένες κατά περισσότερες από 20 εκατομμύρια ώρες σε σχέση με πέρυσι. Είτε είστε νέοι στους Metallica, είτε τους ακούτε τα τελευταία 41 χρόνια, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα τεράστιο 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ' σε ολόκληρη την οικογένεια των Metallica".