Ο Robert Plant πιστώνει τον Phil Collins ότι τον βοήθησε να ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του μετά τους Zeppelin

Ο Robert Plant πιστώνει τον Phil Collins ότι τον βοήθησε να ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του μετά τους Zeppelin
Ακολουθήστε μας στο Google news

Pictures At Eleven, το ντεμπούτο του.

06 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

"Αφού πέθανε ο John [Bonham, ντράμερ των Led Zeppelin] και δεν υπήρχαν οι Led Zeppelin, έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να προχωρήσουμε", λέει ο Plant σε νέα συνέντευξή του. "Ταλαιπωρήθηκα πολύ, γιατί μέχρι τα 32 μου χρόνια βρισκόμουν σε ένα είδος άγριας και παράλογης περιπέτειας".

Αναγνωρίζοντας ότι οι Zeppelin ήταν "πολλά στα οποία έπρεπε να ανταποκριθεί" ο Plant αποτίει φόρο τιμής στους φίλους που του έδωσαν "υποστήριξη και δύναμη" καθώς δούλευε πάνω στο πρώτο του σόλο άλμπουμ, Pictures At Eleven, το οποίο κυκλοφόρησε το 1982.

"Ειδικά ο Phil Collins ήταν μια κινητήρια δύναμη και είχε θετική ενέργεια με τον πρώτο δίσκο, το Pictures at Eleven", λέει ο Plant στο Vulture. "Δεν ήταν δύσκολη δουλειά να βρεθούμε με άλλους ανθρώπους, το θέμα ήταν απλώς αν θα μπορούσαμε να το μαγειρέψουμε σωστά.

"Με τον Phil, δεν ήταν τόσο συμβουλές όσο ενθάρρυνση και προσοχή", συνεχίζει ο Plant. "Δεν έπαιρνε αιχμαλώτους. Έδινε στον εαυτό του μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για να έρθει στο στούντιο στην Ουαλία και να δουλέψει. Κανένας δεν προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από την εκάστοτε εμφάνιση".

Τελικά, ο Collins έπαιξε σε πέντε κομμάτια στο Pictures at Eleven, με τον Cozy Powell να αναλαμβάνει καθήκοντα ντράμερ για δύο τραγούδια.

Ο Plant λέει: "Τότε ήρθε [ο Collins] στην περιοδεία μαζί μου και ουσιαστικά μου είπε: 'Robert, ο τύπος [John Bonham] που καθόταν πίσω σου για όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο ήρωάς μου'. Αυτό ήταν όλο. Είπε, 'Οτιδήποτε μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω να ξαναβρείς την αγωνιστική σου φόρμα, είμαι εδώ'.

"Αυτό ήταν την εποχή που βγήκε το [σόλο single του Collins το 1981] In the Air Tonight. Ωστόσο, εξακολουθούσε να κάνει μίξεις και να δουλεύει μαζί μου, ενώ ξεκινούσε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και επιτυχημένη περίοδο. Είναι ένα σπουδαίο πνεύμα, ένας καλός άνθρωπος".

Στη συνέχεια, ο Collins έπαιξε ντραμς με τους Plant, Jimmy Page και John Paul Jones στην όχι και τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση επανένωσης των Led Zeppelin στο Live Aid, μια συναυλία που ο Jimmy Page θυμάται ως "όχι και τόσο σοφή", επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Collins.