Ο Paul McCartney παραλίγο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο ενώ αναπαριστούσε τη φωτο του «Abbey Road»

Ο Paul McCartney παραλίγο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο ενώ αναπαριστούσε τη φωτο του «Abbey Road»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λίγα εξώφυλλα άλμπουμ είναι τόσο εμβληματικά όσο το Abbey Road των Beatles.

10 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Είναι τόσο απλό όσο και έξυπνο: χωρίς τίτλο άλμπουμ, χωρίς όνομα συγκροτήματος και χωρίς πρόσθετες πληροφορίες. Μόνο μια απλή εικόνα με τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος να διασχίζουν το δρόμο μπροστά από το στούντιο ηχογράφησής τους μια μέρα του Αυγούστου του 1969.

Μέρος της ομορφιάς του Abbey Road είναι ότι οποιοσδήποτε στο δρόμο μπορεί να αναπαραστήσει το εξώφυλλο. Η διάβαση μπροστά από τα στούντιο Abbey Road είναι δημόσιος χώρος και κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώνονται στο δρόμο για να προσπαθήσουν να τραβήξουν τη δική τους λήψη του εξωφύλλου.

Για το νέο ντοκιμαντέρ If These Walls Could Sing, η σκηνοθέτης Mary McCartney, κόρη του πρώην Beatle Paul McCartney, ζήτησε από τον πατέρα της να αναδημιουργήσει το πλάνο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο McCartney αποτίει φόρο τιμής στο εξώφυλλο του Abbey Road - το άλμπουμ του 1993 Paul is Live παρωδεί το πλάνο - αλλά ήταν μια σπάνια φορά που ο McCartney επέστρεψε φυσικά στη διάβαση.

Προφανώς, αυτή η λήψη αναπαράστασης παραλίγο να κοστίσει στον McCartney τη ζωή του. "Το κομμάτι όπου το αυτοκίνητο παραλίγο να τον πατήσει στη διάβαση, ήταν τόσο αστείο", δήλωσε ο McCartney στο S Magazine. "Καθώς φεύγαμε [από το στούντιο], είπα, "Θα σε κινηματογραφήσω [στη διάβαση]", και πήγε από πάνω και αυτό το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε καθόλου γι' αυτόν".

Φανταστείτε να περνάτε από το Abbey Road στην καθημερινή σας μετακίνηση και να πρέπει να αντιμετωπίσετε την ατελείωτη παρέλαση αυτών που προσπαθούν να βγάλουν την πολύτιμη αναμνηστική τους φωτογραφία. Στη συνέχεια, φανταστείτε ότι αυτή είναι η μέρα που αποφασίζετε να δώσετε ένα κομμάτι σας σε έναν ηλικιωμένο άντρα... και αποδεικνύεται ότι είναι ο Paul McCartney.

Το If These Walls Could Sing είναι διαθέσιμο στο Disney+.