Γιατί ο Iggy Pop δεν ήθελε να βραβευτεί με Grammy

Γιατί ο Iggy Pop δεν ήθελε να βραβευτεί με Grammy
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πριν τελικά υποχωρήσει το 2020.

10 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Εκείνη τη χρονιά έλαβε το αγαλματίδιο Lifetime Achievement, σηματοδοτώντας μόλις τη δεύτερη φορά που ήταν υποψήφιος. Ο ίδιος απάντησε με ένα σαρκαστικό: "[Στα] 50 χρόνια, τι έχουν κάνει ποτέ για μένα;" σε συνέντευξή του πριν από την τελετή, αν και πρόσθεσε ότι ήταν "αρκετά έκπληκτος" όταν άκουσε την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου των Grammy, Deb Dugan, προς το πρόσωπό του.

"Τα πράγματα άλλαξαν και η κοινωνία με συνάντησε στα μισά του δρόμου", δήλωσε ο Pop στο Classic Rock σε πρόσφατη συνέντευξή του. "Τα Grammys ήθελαν συνέχεια να μου μιλήσουν στο τηλέφωνο και εγώ έλεγα στον μάνατζέρ μου: "Δεν θέλω να τους μιλήσω. Τους μισώ αυτούς τους ανθρώπους. Θέλουν να γίνω έκθεμα στο μουσείο τους ή κάτι τέτοιο".

Πρόσθεσε ότι "όταν τελικά μίλησα με την κυρία από τα Grammys μερικούς μήνες αργότερα, μου είπε: 'Σου δίνουμε το βραβείο Lifetime Achievement. Χωρίς εσένα, δεν υπάρχει Lil Nas X και δεν υπάρχει Billie Eilish'. Σύμφωνα με την ίδια, 'Είσαι ένας άμεσος σύνδεσμος με τους καλλιτέχνες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των βραβείων μας φέτος'. ... Αυτό λοιπόν είχε να πει ένα άτομο και θα το πάρω για ό,τι αξίζει".

Ο Iggy Pop μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ, το Every Loser, μια συνεργασία με τον παραγωγό Andrew Watt που περιλαμβάνει τους Chad Smith, Duff McKagan και άλλους καλεσμένους. Ο τραγουδιστής δήλωσε πρόσφατα ότι ο τίτλος του άλμπουμ προήλθε από έναν στίχο στο τραγούδι του "Comments", τον οποίο πρότεινε ο Watt. "Όταν διαβάζω [online] σχόλια, ειδικά τα άσχημα , θα είναι κάποιος τύπος με ένα macho όνομα όπως @superdudemuscledestroyer", δήλωσε ο Pop. "Θα γράψει κάτι σαν: "Iggy, ρε φλώρε, αυτό είναι χάλια", σκέφτομαι όντως την ευχαρίστηση που παίρνει αυτό το άτομο από αυτό. Ο Άντριου εντόπισε τη φράση 'Every loser needs a bit of joy' και την πρότεινε ως τίτλο. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κουβαλήσω αυτή την μπάλα, αλλά το Every Loser [είναι] ωραίο γιατί είναι περιεκτικό".