«Καμπάνα» 160 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΡ στο Mega, λόγω του «Live News»

«Καμπάνα» 160 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΡ στο Mega, λόγω του «Live News»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

10 Φεβρουαρίου 2023

Με βαριά πρόστιμα συνολικού ύψους 160 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε το Mega από το ΕΣΡ, για ένα επεισόδιο της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου που μεταδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλλε στο κανάλι ποινές 60 χιλιάδων ευρώ για «προσβολή προσώπου», 60 χιλιάδων ευρώ για «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος» και 40 χιλιάδων ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Οι ποινές αυτές αφορούν το επεισόδιο του «Live News» που μεταδόθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2022, στο οποίο η εκπομπή κάλυπτε την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Η έρευνα του επίμαχου επεισοδίου, σύμφωνα πάντα με το ΕΣΡ, έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών.

«Σε πολλά σημεία της εκπομπής, προβάλλονται πληροφορίες και μαρτυρίες που κατά την κοινή πείρα θα μπορούσαν να είχαν προέλθει μόνο από τα στοιχεία της μυστικής ποινικής προδικασίας. [...] Γίνεται επίσης αναλυτική περιγραφή στο κοινό των σεξουαλικής φύσεως πράξεων στις οποίες φέρεται να είχε υποχρεωθεί να προβεί η ανήλικη και προβάλλονται γραπτά μηνύματα, από τα οποία φέρεται το ανήλικο θύμα της υπόθεσης συνομιλεί με υποψήφιους «πελάτες»», αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.