Καταγγελία από την ΕΕΕΡΤ για αντιδεοντολογικές ανταποκρίσεις από τη Συρία

Καταγγελία από την ΕΕΕΡΤ για αντιδεοντολογικές ανταποκρίσεις από τη Συρία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με «βολές» κυρίως εναντίον του Κωνσταντίνου Ζούλα.

11 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση κατά του Κωνσταντίνου Ζούλα, της Ευτυχίας Πενταράκη και του Φώτη Καφαράκη, εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ. Στο κείμενό του το συνδικαλιστικό όργανο καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ, με απόφασή του, έστειλε την δημοσιογράφο στη Συρία χωρίς συνεργείο, με την ίδια να μεταφέρει τις ανταποκρίσεις της μέσω του κινητού της τηλεφώνου. Επιπλέον, η ΕΕΕΡΤ στράφηκε εναντίον και του γενικού διευθυντή ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη, για εν κρυπτώ απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών της Κύπρου.

Ο Σπουδαρχίδης Πρόεδρος της ΕΡΤ απροκάλυπτα πλέον παίζει με τους εργαζόμενους και με το τηλεοπτικό προϊόν. Έχουμε και λέμε... αφού κάνει τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον διευθυντή παραγωγής τώρα κάνει και τον προϊστάμενο! Την ώρα που ο πλανήτης ζει ένα μεγάλο δράμα στην γειτονιά μας με τις απώλειες χιλιάδων ανθρώπων και η ΕΡΤ βρίσκεται εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο κύριος πρόεδρος αποφασίζει με περίσσεια αλαζονεία να στείλει στη Συρία την κυρία Ευτυχία Πενταράκη χωρίς συνεργείο, ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα και να κάνει συνδέσεις και μεταδόσεις με το κινητό της τηλέφωνο. Καταγγέλλουμε την κυρία Ευτυχία Πενταράκη, συνδικαλιστικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α, που δείχνοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά αναλαμβάνει κάτι που δεν έχουμε δει έως τώρα. Καλούμε τον κύριο πρόεδρο να το ξανασκεφτεί και τη «συνάδελφο» επίσης να σεβαστεί τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων. Εφόσον μας προκαλεί το τελευταίο διάστημα καταστρατηγώντας τα πάντα, η υπομονή μας τελείωσε. Θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο στην ολομέτωπη επίθεση που επέλεξε ο κύριος Ζουλάς.

Υ.Γ Σε ότι αφορά τον πρόθυμο κύριο Καφαράκη, να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει μαζί με το αφεντικό του. Τον καλούμε να μας ενημερώσει για την αποστολή στην Λευκωσία για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών με απευθείας ανάθεση εν κρυπτό σε ιδιωτική εταιρεία, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες.