Εξι podcast για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα από το ThePressProject

Εξι podcast για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα από το ThePressProject
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα ετοίμασαν οι δημοσιογράφοι Τζένη Τσιροπούλου και Κωνσταντίνος Πουλής.

15 Φεβρουαρίου 2023

Είναι μία σειρά δίγλωσσων podcast με τίτλο «#108: Η επίθεση στην ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα», στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια που το καθένα ερευνά ένα κρίσιμο θέμα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα.

 

1. Πώς βρεθήκαμε στη θέση 108;

Μιλούν ο Αντώνης Καλογερόπουλος, Λέκτορας Eπικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και Ερευνητής στο Reuters Institute, ο Pavol Szalai, επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ένωσης & Βαλκανίων των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, η Λαμπρινή Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ο Δημήτρης Γαλαμάτης, γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

 

2. Παρακολουθήσεις δημοσιογράφων

Συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι-θύματα παρακολούθησης, Σταύρος Μαλιχούδης και Θανάσης Κουκάκης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου

 

3. Υπόθεση Καραϊβάζ

Μίλησαν με τη χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, με έναν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς ρεπόρτερ, τον Πάνο Σόμπολο, τον δημοσιογράφο Μπάμπη Πολυχρονιάδη που παρακολούθησε στα δικαστήρια τη δίκη της Greek Mafia, τον Pavol Szalai, επικεφαλής των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, και τη Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

 

4. Ιστορίες από το Newsroom

Καλεσμένοι είναι η Μάχη Νικολάρα, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, και τρεις δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ελληνικά ειδησεογραφικά site.

 

5. Λίστα Πέτσα

Μιλούν ο Στέφανος Λουκόπουλος, διευθυντής και συνιδρυτής του Vouliwatch, o Δημήτρης Κανελλόπουλος, δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του συνεταιρισμού της Εφημερίδας των Συντακτών, και ο Δημήτρης Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

 

6. SLAPP: Κατηγορούμενοι Δημοσιογράφοι

Καλεσμένοι είναι τρεις δημοσιογράφοι-θύματα SLAPP, Θοδωρής Χονδρογιάννος, Σταυρούλα Πουλημένη και Γιάννης Στεβής. Μιλάνε ακόμα η Χριστίνα Βρεττού, δικηγόρος, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και μέλος του Expert Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των SLAPP, και ο Μπάμπης Κουρουνδής, δικηγόρος και λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου. Συζητούν ακόμα με τον Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο του Γιάννη Στεβή, αλλά και με τον Πέτρο Τσαντίλα, δικηγόρο που εκπροσωπεί την αντίδικη πλευρά – τη διοικήτρια του δημόσιου νοσοκομείου Χίου.