Μερικές από τις κατηγορίες επισύρουν την ποινή τής Απόλυσης

Μερικές από τις κατηγορίες επισύρουν την ποινή τής Απόλυσης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα πιο απίθανα πράγματα μπορούν πλέον να συμβούν…

20 Φεβρουαρίου 2023

Του Περικλή Βασιλόπουλου

Σε λίγες ημέρες καλούμαι να απολογηθώ στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τής ΕΡΤ κατόπιν Πειθαρχικής Δίωξης μαμούθ πού περιλαμβάνει από την Απείθεια απέναντι σε Προϊσταμένους μέχρι παιδαριώδεις κατηγορίες τού τύπου ο κ.Π.Β (δηλ εγώ) δεν ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες για την πληρωμή συνδρομής στο σωματείο Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ή ανέφερε την έννοια «Το μάνατζμεντ τού Τσοπάνη». Μερικές από τις κατηγορίες επισύρουν την ποινή τής Απόλυσης…. Να τα μας λοιπόν, εν ετει 2023 σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην ΕΡΤ την Δημόσια Ρ/Τ κατηγορούμαι για απείθεια επειδή προώθησα στο Γρ. Δ/ντος Συμβούλου χωρίς την γραπτή σύμφωνη γνώμη τού ενδιάμεσου ιεραρχικά Προϊστάμενου -γιατί η απλή κοινοποίηση δεν αρκεί- ενός κειμένου μου πού έχει τίτλο Πρόγραμμα Δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης τής ΕΡΤ για το 2022 προς έγκριση από το Δ.Σ τής ΕΡΤ. Και το οποίο ήταν τό τέταρτο στην σειρά για κοινωνικές δράσεις τής ΕΡΤ (στήριξη ΑΜΕΑ, Ισότητα Φύλων, όχι στην έμφυλη βία, Περιβάλλον, Απόδημος Ελληνισμός, νεοφυείς επιχειρήσεις στα ΜΜΕ και συμμετοχή πολιτών παντού και Εθελοντισμός) με το πρώτο να έχει δοθεί στους Κ.Ζούλα - Γ.Γαμπρίτσο ήδη από τις 14 Νοεμβρίου 2019!

Τον Ιούνιο 2018 επί κυβέρνησης Σύριζα είχα αντιμετωπίσει παρόμοιες πειθαρχικές απειλές πού τελικά περιορίσθηκαν στην απομάκρυνσή μου από Προϊστάμενος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΕΡΤ, μια θέση πού ίδρυσα και κατείχα από το 2006/7 τής οποίας οι δράσεις έχουν αποσπάσει επαίνους από την EBU και δημιούργησαν νέους θεσμούς στην ΕΡΤ (Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης ΕΡΤ - Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου ΕΡΤ στη βάση τού άρθρου 11 τού Νόμου περί ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ κ.α). Βλέπετε κλείνω 25 χρόνια στην ΕΡΤ, δεν είμαι χθεσινός…

Ήλπιζα ότι η Διοίκηση με Πρόεδρο τον Κ.Ζούλα (ο κ.Γαμπρίτσος ήταν ο Δ/νων Σύμβουλος και παραιτήθηκε στις 30/6/2022, την ίδια ημέρα κοινοποίησης τής Πειθαρχικής μου Δίωξης, μάλλον όμως είναι τυχαία σύμπτωση), ήλπιζα λέω ότι δεν θα έκανε τα ίδια με τον Β.Κωστόπουλο επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιπλέον το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με δικαίωσε πανηγυρικά και δεν θα συνέχιζε με Έφεση για μια εμφανώς παράνομη απόφαση τής προηγούμενης Διοίκησης.. Έκανε τελικά Έφεση και την έχασε εξίσου πανηγυρικά…έτσι ανέλαβα εκ νέου Προϊστάμενος ΕΚΕ/ΚΕΕΠ τής ΕΡΤ στις 2/2/2021 με απόφαση τού κ.Γαμπρίτσου ο οποίος παρόλες τις συνεχείς ταλαντεύσεις του προσπάθησε να υποστηρίξει τις δράσεις Κοιν. Ευθύνης τής ΕΡΤ πού τού πρότεινε η Επιτροπή ΕΚΕ τής ΕΡΤ και εγώ ως Συντονιστής της …

Παρ' όλες τις ελπίδες πού είχα περί εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ με την νέα διοίκηση Ζούλα, από την πρώτη στιγμή, κάθε ώρα, κάθε ημέρα για 16 μήνες πού παρέμεινα στην Θέση μου ως Προϊστάμενος είπα των Δεσπότη Παναγιώτη… Απίστευτα πράγματα.. Ώσπου την 30/06/2022 γι μια ακόμη φορά όπως και επί ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκα από Προϊστάμενος με το αιτιολογικό ότι μου εγινε την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ το πρωί η Πειθαρχική Δίωξη!

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην ΕΡΤ, την χώρα και γενικά πού πολύ συχνά τιμωρεί πιο πολύ αυτούς/ές πού είναι ανεξάρτητοι/ες (ούτε Σύριζα-ου τε ΝΔ-ούτε αλλάς) γιατί είναι απλά Ενεργοί Πολίτες καίω θέλουν η δουλειά τους να κάνει καλό όχι μόνο στον επαγγελματισμό τους αλλά και στην χώρα και στην περίπτωσή μου στήνω ΕΡΤ. Μία ΕΡΤ πού μπορεί με ουσιώδεις-επιτέλους- αλλαγές να προσφέρει τριπλάσια στην χώρα. Πού σε ορισμένους τομείς βελτιώθηκε επί Διοίκησης Ζούλα αλλά όχι στα πιο ουσιαστικά και σημαντικά. Η Πειθαρχική Δίωξη μου ει ναι σκανδαλωδώς απαράδεκτη και αδικώ καεί θα εξηγήσω λεπτομερώς το γιατί. Πρώτα θα τω εξηγήσω στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τής ΕΡΤ πού μετά 25 χρόνια στην εταιρεία με διώκει για Απείθεια απέναντι τούς Προϊσταμένους επί ποινή απόλυσης… Και μετά διερωτώνται κάποιοι γιατί η Ελλάδα ειναι χαμηλά στήνω γνωστή κατάταξη!