Όπως ακριβώς τα λέει ο Φοίβος Δεληβοριάς

Όπως ακριβώς τα λέει ο Φοίβος Δεληβοριάς
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σχετικά με τις «κατηγορίες» απέναντι σε καλλιτέχνες που, απλώς, έκαναν τη δουλειά τους.

13 Μαρτίου 2023

Ποια είναι η δουλειά τους; Να δίνουν συναυλίες και να εμφανίζονται στις μουσικές σκηνές με τις οποίες συνεργάζονται. 

Κάποιοι λοιπόν τους κατηγόρησαν γι αυτό! Ότι τάχα μου δεν είναι στενοχωρημένοι και ότι δεν μπορούν, μετά από αυτό, να κατεβαίνουν στις πορείες διαμαρτυρίας! Είναι απίστευτοι, είναι απίθανοι. 

Γράφει ο Φοίβος σημειώνοντας πολύ σωστά ότι «τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα»:

 Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις που δείχνουν και την ανθρωπιά και την επαγρύπνηση της κοινωνίας μας, όσο κι αν αυτή καθημερινά συσκοτίζεται.
Επειδή όμως έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του, οφείλω να δηλώσω τα εξής:
Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος Έλληνας από την τραγωδία. Ζήτησα αμέσως με επιστολή μου στην ΕΡΤ να μην προβληθεί η εκπομπή μας τις τρεις μέρες του εθνικού πένθους.
Δεν εμφανιστήκαμε στο «Κύτταρο» παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν.
Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους.
Πηγαίνω στις συγκεντρώσεις, ακούγοντας το συλλογικό κάλεσμα και εύχομαι να γινόντουσαν και να γίνονται συχνότερα για να σταματήσει κάθε είδους έγκλημα, μικρό ή μεγάλο, από τα δεκάδες που δημιουργεί η μανία για το κέρδος και για διατήρηση στην εξουσία.
Αυτά-και συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα. Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα.