«Σκότωσαν το ραδιόφωνο με τα playlists και τον ελάχιστο λόγο»

«Σκότωσαν το ραδιόφωνο με τα playlists και τον ελάχιστο λόγο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Αιμίλιος Κατσούρης δεν είναι αισιόδοξος...

16 Μαρτίου 2023

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Gagarin γιορτάζουμε τα 21 χρόνια της ανεξάρτητης δισκογραφικής «Sound Effect Records». Και του γνωστού δισκοπωλείου στα Εξάρχεια που εξελίχθηκε στο ναό του underground ήχου. Στο Gagarin θα έχουμε το «Side Effects II», ένα διήμερο φεστιβάλ με 10 γκρουπ, κυρίως ελληνικά αλλά και δύο ξένα, τους Glen από το Βερολίνο και τους King Isxan από το Ισραήλ (επίσης Steams, Automaton, BLML, Lotus Emperor, Gagulta, Lokruz και Widow Pit).

Με αφορμή αυτή την επέτειο και τη συναυλία μιλήσαμε με τον Γιάννη Ανδριόπουλο (τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της «Sound Effect Records») αλλά και τον Αιμίλιο Κατσούρη, έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους του underground ήχου στη χώρας (αν όχι τον σημαντικότερο). Και είπαμε πολλά που θα τα διαβάσετε αύριο Παρασκευή, στην Εφημερίδα των Συντακτών. Σήμερα, εδώ, «κλέβω» δύο από τις απαντήσεις τους (την απάντηση του Γιάννη βρείτε τη στο Loaded, θυμάται διάφορα περιστατικά από το δισκάδικο). Ραντεβού αύριο στα περίπτερα και το Σάββατο στο Gagarin.

O Αιμίλιος Κατσούρης για το ραδιόφωνο

Εδώ καμία σχέση, έχουν παραμείνει ελάχιστες οι εκπομπές με προσωπικό / αποκλειστικό περιεχόμενο, με συνέπεια το ραδιόφωνο, τουλάχιστον όσον αφορά στη μουσική, να είναι τελείως βαρετό. Η ιδέα που έσπευδαν να υποστηρίξουν και πολλοί άνθρωποι του ραδιοφώνου στην Ελλάδα από τα ‘90ς –μάλλον τους φαινόταν πολύ «προχώ»- αυτή δηλαδή του αμερικάνικου AM ραδιοφώνου των ‘50ς, με τα playlists και τον ελάχιστο λόγο, έχει κυριολεκτικά σκοτώσει το μέσο, κάνοντας το μόνο χαλί για αίθουσες αναμονής και γυμναστήρια.