Ταινίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα στην ΕΡΤ3

Ταινίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα στην ΕΡΤ3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέο κινηματογραφικό αφιέρωμα από το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

16 Μαρτίου 2023

Δύο βραδιές με ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες, έρχονται στην ΕΡΤ3. Στο πλαίσιο αυτού του mini αφιερώματος, το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα προβάλλει δύο διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, μια αύριο και μια την ερχόμενη Κυριακή, στη βραδινή του ζώνη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

22.15 «Στέλλα» (Stella) [α' μετάδοση]

Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής 2019, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Marina Sabatier, που πέθανε στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2009.

Η ταινία της Éléonore Faucher, που καταφέρνει να σκηνοθετήσει αυτήν την οδυνηρή ιστορία με εξαιρετική ευαισθησία, έχει κεντρικό χαρακτήρα τη Στέλλα, μια 6χρονη που μπορεί να έχει πέσει θύμα κακοποίησης. Η Στέλλα είναι ένα υπέροχο και χαρούμενο κορίτσι, που πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο, αλλά απουσιάζει συχνά, αφού σύμφωνα με τους γονείς της είναι εύθραυστη.

Όταν η δασκάλα της Σελίν βλέπει τους μώλωπες της, η Στέλλα φαίνεται να δίνει μια λογική εξήγηση – ίσως και πολύ απλή. Εναπόκειται στη Σελίν να αποκαλύψει αν το παιδί έχει ανοσολογική ανεπάρκεια ή κακοποιήθηκε – και μέσα από αυτήν την υπόθεση, να μάθει για τις αποτυχίες του συστήματος προστασίας παιδιών στη Γαλλία.

Σκηνοθεσία: Éléonore Faucher
Παίζουν: Isabelle Carré, Emilie Dequenne, Elsa Hyvaert

-------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

22.00 «Ουδέτερη Ζώνη» (Green Zone)

Ταινία δράσης, αμερικανικής παραγωγής 2010 του Πολ Γκρίνγκρας, η οποία δεν προβλήθηκε ποτέ στις αίθουσες.

Διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βαγδάτη το 2003: ο αξιωματικός Ρόι Μίλερ και η ομάδα του, έχουν αναλάβει να εντοπίσουν όπλα μαζικής καταστροφής, που εικάζεται ότι βρίσκονται κρυμμένα στην έρημο.

Στην προσπάθειά τους να τα βρουν και να επιβιώσουν στη φρίκη του πολέμου, θα πέσουν πάνω σε ένα καλοστημένο σχέδιο, που ανατρέπει αναπάντεχα τον αρχικό σκοπό της αποστολής τους… Τελικά θα ανακαλύψουν πως η ιστορία περί όπλων μαζικής καταστροφής είναι στημένη από το Πεντάγωνο και χημικά όπλα δεν υπάρχουν, αφού το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ιράκ σταμάτησε το 1991, μετά την επιχείρηση των ΗΠΑ «καταιγίδα της ερήμου».

Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Γκρεγκ Κινίαρ, Μπρένταν Κλίσον, Τζέισον Άιζακς, Έιμι Ράιαν