Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου: «Να προστατέψουμε και να αναπτύξουμε το ραδιόφωνο, δουλεύοντας μαζί»

Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου: «Να προστατέψουμε και να αναπτύξουμε το ραδιόφωνο, δουλεύοντας μαζί»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η τοποθέτηση της ιδιοκτήτριας της Frontstage στο Radio Days 2023, στην Πράγα.

28 Μαρτίου 2023

Για το μέλλον του ραδιοφώνου στα αυτοκίνητα και την πλατφόρμα Radioplayer, που έφερε στην Ελλάδα η Ραδιοφωνική Πλατφόρμα Α.Ε. και λειτουργεί ήδη, μίλησε η επικεφαλής της Frontstage, Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, στο φόρουμ Radio Days 2023 που λαμβάνει χώρα στην Πράγα, αυτό το τριήμερο 26-28 Μαρτίου.

Η ιδιοκτήτρια των Μελωδία 99.2, Red 96.3, Hit 88.9, En Lefko 87.7 και Kids Radio 88.6 ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια «απειλείται» η θέση του FM ραδιοφώνου και στα αυτοκίνητα, μετά τα iPhone, καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla δεν το περιλαμβάνουν στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις. Επιπλέον, παρουσίασε έρευνα η οποία δείχνει ότι στην Ελλάδα το 55% των ακροατών ακούει ραδιόφωνο από το αυτοκίνητό του, και συγκεκριμένα το 70% εξ αυτών το πρωί και το 72% στην «drive time» ζώνη, τα απογεύματα. Επισημαίνοντας, έτσι, το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει το μέσο στα Ι.Χ.

Πάνω σε αυτά τα ευρήματα η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου μίλησε για το Radioplayer, μια εφαρμογή από το εξωτερικό που ήρθε και στην Ελλάδα, και περιλαμβάνει ραδιόφωνα τόσο της Frontstage όσο και άλλων ομίλων. Η ιδρύτρια του ομίλου ανέφερε ότι οι άνθρωποι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου ραδιοφώνου θα πρέπει να δουλέψουν μαζί για να αναπτυχθεί το μέσο, και ότι αυτό επιτυγχάνεται και μέσω του Radioplayer.

«Η πρώτη προτεραιότητα για τον χώρο μας -ιδιωτικά και δημόσια μέσα- είναι να προστατέψουμε και να αναπτύξουμε το ραδιόφωνο, την απήχηση και το μερίδιό του στην αγορά. Αυτό θα το υλοποιήσουμε καλύτερα αν δουλέψουμε μαζί, με εγχειρήματα όπως το Radioplayer, έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη θέση μας στο "χάρτη"», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι φέτος στο Radio Days 2023 συμμετέχουν αρκετοί από την Ελλάδα, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για το ραδιόφωνο. Η Αλεξάνδρα ήταν η μοναδική πάντως από τη χώρα μας που μίλησε στο φόρουμ, ευχόμαστε από του χρόνου να είναι περισσότεροι οι Ελληνες ομιλητές.