Σε ιστορικό υψηλό το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τον Μάρτιο

Σε ιστορικό υψηλό το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τον Μάρτιο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ικανοποίηση στον ενημερωτικό τομέα του «ανοιχτού καναλιού», εν όψει και των εκλογών.

01 Απριλίου 2023

Την καλύτερή του μηνιαία επίδοση από το ξεκίνημα της λειτουργίας του Open, πριν 4,5 χρόνια, σημείωσε τον Μάρτιο το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του μήνα είχε μέσο όρο 10,3% στο σύνολο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο του 10%, ο οποίος αντιστοιχεί σε 346 χιλιάδες τηλεθεατές κάθε βράδυ. Βέβαια παίρνει και καλό lead in πιο πριν, παίζει ρόλο και αυτό. 

Επιπλέον, στο ίδιο διάστημα, το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open είχε 13,2% στο ανδρικό 45-64, 11,9% στο γυναικείο 45-64 και 11,6% στους 65+, ενώ ο μέσος όρος του εμφανίστηκε αυξημένος κατά 25% σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο. Στον πρώτο μήνα, δηλαδή, του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στον ενημερωτικό τομέα του ΟPEN ενισχύθηκε σημαντικά τον Μάρτιο, με τη συνεχή κάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών και την ανάδειξη των εγκληματικών λαθών και των πολυεπίπεδων ευθυνών. Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, οι έρευνες και ο αντικειμενικός σχολιασμός έφεραν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του σταθμού, πάνω από το 10%», αναφέρει χαρακτηριστικά το Open στο σχετικό του δελτίο τύπου.

Μια σημαντική επίδοση από το «ανοιχτό κανάλι», εν όψει μάλιστα και των εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο. Και παρά την αποχώρηση της μέχρι πρότινος βασικής παρουσιάστριας του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων, Πόπης Τσαπανίδου, μεσούσης της σεζόν.