Το CNN έδιωξε τον πρωινό του παρουσιαστή Don Lemon

Το CNN έδιωξε τον πρωινό του παρουσιαστή Don Lemon
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είχε κάνει προ εβδομάδων ένα σχόλιο για τις ηλικίες των γυναικών!

24 Απριλίου 2023

Το CNN ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τη συνεργασία του με τον Don Lemon, «έναν σταρ παρουσιαστή που συμμετείχε στο prime-time lineup του δικτύου» όπως γράφουν οι New York Times.

Στο δίκτυο συμμετείχε 17 ολόκληρα χρόνια, παρουσιάζοντας το τελευταίο διάστημα το «CNN This Morning» μαζί με την Poppy Harlow και την Kaitlan Collins (το πρόγραμμα θα συνεχιστεί). Παλιότερα ήταν σχολιαστής στην εκπομπή.

«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί από τον ατζέντη μου ότι τελείωσα από το CNN», έγραψε ο ίδιος στο Twitter. «Είμαι έκπληκτος. Μετά από 17 χρόνια στο CNN, πίστευα ότι κάποιος από τη διοίκηση θα είχε την ευπρέπεια να μου το πει ευθέως».

Ο Don Lemon, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αστέρες του δικτύου, είχε τεθεί υπό έλεγχο από τότε που έκανε σχόλια για τις γυναίκες και τη γήρανση τον Φεβρουάριο, σχόλια που κρίθηκαν σεξιστικά. Είχε υποστηρίξει on-air ότι η Nikki Haley, η 51χρονη Ρεπουμπλικανή υποψήφια για την προεδρία, «δεν είναι στην ακμή της, συγγνώμη», προσθέτοντας: «Μια γυναίκα θεωρείται ότι είναι στην ακμή της στα 20 και στα 30 της. και ίσως στα 40». Οι δύο άλλες παρουσιάστριες αντέδρασαν, δικαίως, αλλά ο Lemon επέμενε: «Απλώς λέω ποια είναι τα γεγονότα». Αργότερα ζήτησε συγγνώμη στο newsroom του CNN.

To CNN λέει ότι υπήρχε πρόβλημα πλέον, πολλοί καλεσμένοι δεν ήθελαν να πάνε στην εκπομπή ενώ και η δημοτικότητα του Lemon είχε πέσει αρκετά.