Περισσότερο από το 50% των εσόδων του Guardian, από τους διαδικτυακούς αναγνώστες του

Περισσότερο από το 50% των εσόδων του Guardian, από τους διαδικτυακούς αναγνώστες του
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πετυχημένο οικονομικό και δημοσιογραφικό μοντέλο του Guardian.

03 Μαΐου 2023

Παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σήμερα και ο Mark Rice-Oxley, ο υπεύθυνος του Guardian για το donate των αναγνωστών, γράφει σήμερα για το οικονομικό μοντέλο της εφημερίδας.

«Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο για όλους μας να βοηθήσουμε», σημειώνει. «Να εγγραφείτε, να συνεισφέρετε, να δωρίσετε ή να συνδράμετε με κάποιον άλλον τρόπο το έργο των ρεπόρτερ και των συντακτών που θέλουν να πουν στο κοινό την αλήθεια, να ελέγξουν στην εξουσία, να αντισταθούν στην καταπίεση και τη λογοκρισία».

Και δίνει τη βάση του οικονομικού μοντέλου του Guardian που, όπως εξηγεί, λειτουργεί πολύ καλά: «Πριν από επτά χρόνια, πήραμε την απόφαση να διατηρήσουμε δωρεάν και για όλους, το σύνολο της ύλης του site μας, αλλά να ζητήσουμε από τους ανθρώπους που είχαν την οικονομική δυνατότητα να μας στηρίξουν οικονομικά. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι το κάνουν σε όλο τον πλανήτη. Έτσι τα έσοδά μας από τους αναγνώστες μας ανέρχονται πλέον σε περισσότερο από το 50% του συνολικού μας εσόδου».

Αυτό σημαίνει«ότι μπορούμε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι, χωρίς εξαρτήσεις, απαλλαγμένοι από εμπορικές ή πολιτικές επιρροές, χωρίς φόβο να αμφισβητήσουμε ισχυρούς ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση θα ασκούσαν οικονομική πίεση».

Και καταλήγει: «η χρηματοδότηση ΜΜΕ είναι μια μικρή, αλλά σημαντική ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε. Αποτέλεσμα; Η δημοκρατία θα είναι πιο υγιής».

Φωτογραφία: Linda Nylind/The Guardian