Τα καλύτερα πρωινά του Τρίτου Προγράμματος είναι του Γιώργου Φλωράκη.

Τα καλύτερα πρωινά του Τρίτου Προγράμματος είναι του Γιώργου Φλωράκη.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πρόγραμμα της εβδομάδας.

29 Μαΐου 2023

Ξεκίνημα εβφομάδας και ο Γιώργος Φλωράκης μας δίνει, μέσες άκρες, το περιεχόμενο των πρωινών εκπομπών του (8 με 10) στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Οι εκπομπές της Δευτέρας, της Τετάρτης και της Παρασκευής φέρνουν τη γνωστή μας ποικιλία: συναντάμε μπαρόκ, κλασική, ρομαντική και μοντέρνα μουσική, δίπλα σε τραγούδια γνωστών τραγουδοποιών, παραδοσιακούς ήχους απ’ όλον τον κόσμο, μινιμαλιστικές και μεταμινιμαλιστικές προσεγγίσεις, ήχους από τον κινηματογράφο και μικρές δόσεις jazz.

Στην εκπομπή της Τρίτης θυμόμαστε τον εξαιρετικό πιανίστα Lars Vogt, που έφυγε πρόωρα με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του κύκνειου άσματος του από τη δισκογραφική εταιρεία Ondine, όπου μαζί με τον Chtistian και την Tanja Tetzlaff ερμηνεύουν έργα Schubert. Τον ακούμε επίσης από παλαιότερες ηχογραφήσεις να ερμηνεύει Mendelssohn.

Την Πέμπτη ακούμε την 1η Συμφωνία του Sergey Prokofiev από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό τον Gianandrea Noseda, τον Cyprien Κατσαρή να ερμηνεύει μόνος στο πιάνο Liszt αλλά και αποσπάσματα από τον Don Giovanni του Mozart καθώς και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Calidore στο 12ο Κουαρτέτο του Ludwig van Beethoven.