Θα μπορούσε το «Fleishman Is In Trouble» να είναι το «The Big Chill» της γενιάς μας;

Θα μπορούσε το «Fleishman Is In Trouble» να είναι το «The Big Chill» της γενιάς μας;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία σειρά που αξίζει να δουν οι ηλικίες 40 και 50 plus...

29 Μαΐου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Χθες το βράδυ είδα και το τελευταίο επεισόδιο του καταπληκτικού «Fleishman Is In Trouble». Το όγδοο. Το οποίο ήταν εξαιρετικό. Όχι βέβαια σαν το αριστούργημα, το έβδομο, ένα έπος κανονικό με τίτλο «Me-Time» που διαρκεί μάλιστα μία ώρα και 10 λεπτά (όταν τα άλλα επεισόδια είναι γύρω στα 40-45 λεπτά έκαστο). Συνολικά, όσο κυλούσε η σειρά, γινόταν όλο και καλύτερη. Το τέλος-τέλος βέβαια δεν μου άρεσε (τα τελευταία δευτερόλεπτα για να είμαι ακριβής) αλλά αυτό, πιστέψτε με, έχει πολύ μικρή σημασία στο story.

Μία σειρά που παρουσιάζει σαραντάρηδες της Νέας Υόρκης, παντρεμένους και ανύπαντρους, φίλους και ζευγάρια, με γάμους και διαζύγια, με απιστίες, με μπάρμπεκιου σε κήπους και μεθύσια με ολονυχτίες σε μπαρ. Το «Fleishman» του τίτλου είναι η οικογένεια Φλάισμαν, ο πρόσφατα διαζευγμένος 41χρονος Τόμπι (Jesse Eisenberg) και η πρώην σύζυγός του Ρέιτσελ (καταπληκτική Claire Danes). Τους βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω. Στον... ψυχαναλυτή. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, έτσι; (σας θυμίζει κάτι;)

Οι δύο κολλητοί του Τόμπι είναι η Λίμπι (η, το κάτι άλλο, Lizzy Caplan) που είναι βαλτωμένη στο γάμο της και ο Σεθ (Adam Brody) που παραμένει ανύπαντρος και μπον βιβέρ. Ιδού η Λίμπι μάλλον στην καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα ερμηνεία της σειράς.  

Το ζευγάρι Τόμπι και Ρέιτσελ Φλάισμαν χώρισε (βλέπουμε και flash back εννοείται) με τον Τόμπι, ηπατολόγο σε μεγάλη κλινική, να μπαίνει στον κόσμο των γνωριμιών μέσω εφαρμογών συναντώντας στα διαμερισματά τους διάφορες γυναίκες. Κάποια στιγμή η Ρέιτσελ εξαφανίζεται στη Νέα Υόρκη, αφήνοντάς τον με τα δύο μικρά παιδιά τους και χωρίς καμία εξήγηση.

Δεν σας λέω άλλα, οι 40 plus (και όχι μόνο) θα ανακαλύψουν πολλά πράγματα από τον εαυτό τους και από τα αδιέξοδα της γενιάς τους στη σειρά.

Το «Fleishman Is In Trouble» μεταδόθηκε στην Αμερική πέρυσι, στα τέλη της χρονιάς. Βασίστηκε σε μία ομώνυμη νουβέλα του 2019, που έγινε μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα θα το βρείτε στην πλατφόρμα της Disney+.

Ένα 8 στα 10 θα του το έβαζα άνετα ως βαθμολογία.