«Έρημη χώρα»: Νέα σειρά στην ΕΡΤ1 και το ERTflix

«Έρημη χώρα»: Νέα σειρά στην ΕΡΤ1 και το ERTflix
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έρχεται την επόμενη σεζόν.

31 Μαΐου 2023

Μια νέα κοινωνική σειρά ανακοίνωσε ότι θα εντάξει η ΕΡΤ1 στο πρόγραμμά της για τη νέα σεζόν. Ο λόγος για την «Έρημη χώρα», ένα «σύγχρονο κοινωνικό γουέστερν» όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα. Η σειρά θα έχει διάρκεια 8 επεισοδίων, τα οποία θα προβληθούν σε αποκλειστικότητα από το ERTflix πριν τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1. Τα γυρίσματα της «Έρημης χώρας» θα ξεκινήσουν στις 5 Ιουνίου.

Στη σειρά παίζουν οι Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Χρήστος Κοντογιώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος), Στεφανία Μαρόλα (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Έλενα), Mihai Dinvale (Βλαντ), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας). Συμμετέχουν ως guests οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ντίνα Αβαγιανού και Αδελαΐδα Κατσίδε.

Παρακάτω η υπόθεση της σειράς:

Μια οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας μας. H Εύα, μια 10χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 65χρονος μοναχικός παππούς της, ο οποίος αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, και η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, εμπλέκονται σε μια επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους... δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη τους καρδιά να ξυπνήσει ξανά.

Δέκα χρόνια πριν, ληστές μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε εκείνος μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο μοναχικό ρατσιστή, που οπλοφορεί. Έναν χρόνο μετά, ο γιος του παντρεύεται μια Ρουμάνα. Ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή. Σε λίγο καιρό, το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα, η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που δεν επιτρέπει πάντα στη φωνή της να βγαίνει. Ο Λουκάς αρνείται να την αναγνωρίσει. Όταν, όμως, η μικρή Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο γονείς της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, εκείνος αρνείται πεισματικά να αναλάβει την κηδεμονία της. Έτσι, η Μαρίνα, μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη οικογένεια, βάζει σκοπό της ζωής της να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα...