Επήλθε ειρήνη στο Documento, συνεχίζει κανονικά η εφημερίδα

Επήλθε ειρήνη στο Documento, συνεχίζει κανονικά η εφημερίδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Κώστας Βαξεβάνης κρατάει ανοιχτό το έντυπο.

13 Ιουνίου 2023

 

Τα νέα είναι ευχάριστα από το Documento (όπως θα ήταν ευχάριστα για οποιαδήποτε εφημερίδα): το έντυπο συνεχίζει κανονικά και δεν σταματάει η έκδοσή του. Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα και αφού προηγήθηκαν πολλά και διάφορα, χθες επήλθε ειρήνη (μεταξύ κάποιων εργαζομένων μεταξύ τους αλλά και μεταξύ κάποιων εργαζομένων και του εκδότη). Μετά από μία πολύωρη συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε, ομόφωνα, «να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας».

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ένταση στο Documento όλη την προηγούμενη εβδομάδα, με ψηφίσματα και συνελεύσεις. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε λεπτομέρειες, συμβαίνουν αυτά σε όλα μα όλα τα ΜΜΕ. Τα γράφει και ο Κώστας Βαξεβάνης σήμερα στο site τους: «Η εφημερίδα τις τελευταίες μέρες πέρασε μια κρίση. Οι εσωτερικοί προβληματισμοί και αντιπαραθέσεις επιχειρήθηκε να γίνουν μοχλός όχι επίλυσης προβλημάτων, αλλά ο επίλογος της εφημερίδας. Για μια ακόμη φορά απέτυχαν».

Ο Βαξεβάνης, όπως σας ενημερώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ήθελε να κλείσει την εφημερίδα (όχι τα sites του) αλλά ευτυχώς, μετά από τη χθεσινή εξέλιξη, δεν θα προχωρήσει στις αποφάσεις του.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων  (49 άτομα) στο Documento αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στο Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr μετά και τη δήλωση του εκδότη προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας αποφάσισαν τα εξής:
1) Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας.
2) Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση.
3) Αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας.
4) Είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του εκδότη και του εκπροσώπου των εργαζομένων.
5) Καλούμε τον εκδότη να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για το μέλλον του ομίλου Documento.