Υποψήφιες για διεθνή βραβεία οι σειρές «Κάνε ότι κοιμάσαι» και «Ο όρκος ΙΙ»

Υποψήφιες για διεθνή βραβεία οι σειρές «Κάνε ότι κοιμάσαι» και «Ο όρκος ΙΙ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα φετινά Seoul International Drama Awards.

29 Ιουνίου 2023

Πολύ κοντά σε σημαντικές διακρίσεις βρίσκονται δύο δραματικές σειρές που πρόβαλλε φέτος η ΕΡΤ. Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και ο «Όρκος ΙΙ» είναι υποψήφιες για μια σειρά από βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2023, που θα λάβουν χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το «Κάνε ότι κοιμάσαι» είναι υποψήφιο στις κατηγορίες:

- Καλύτερη σειρά

- Καλύτερος σεναριογράφος (Γιάννης Σκαραγκάς)

- Καλύτερος ηθοποιός (Σπύρος Παπαδόπουλος)

- Καλύτερη ηθοποιός (Έμιλυ Κολιανδρή)

Και ο «Όρκος ΙΙ» είναι υποψήφιο στις κατηγορίες:

- Καλύτερη σειρά

- Καλύτερη σκηνοθεσία (Χρίστος Γεωργίου)

Συνολικά, μαζί με τις δύο ελληνικές σειρές, προκρίθηκαν στην τελική φάση των Seoul International Drama Awards 24 παραγωγές (σειρές και ταινίες) και 30 συντελεστές από 44 χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία και άλλες.

«Μια πολύ τιμητική διάκριση για την ΕΡΤ που δικαιώνει την απόφαση της εταιρείας να επενδύσει στον τομέα της μυθοπλασίας, συνιστά η επιλογή δύο σειρών της δημόσιας τηλεόρασης στην τελική φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού Seoul International Drama Awards 2023, έπειτα από σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ 344 συμμετοχών από 44 χώρες. [...] Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση η συμμετοχή των δύο σειρών της δημόσιας τηλεόρασης στην τελική φάση της διοργάνωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της.