Όταν η Florence And The Machine έπαιξε στην «άδεια» Τεχνόπολη και το κοινό τη σνόμπαρε

Όταν η Florence And The Machine έπαιξε στην «άδεια» Τεχνόπολη και το κοινό τη σνόμπαρε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν το πιστεύετε, ε;

03 Ιουλίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Μη κοιτάτε χθες στην Πλατεία Νερού που η Florence And The Machine αποθεώθηκε -δικαίως- από 20 χιλιάδες κόσμο (διαβάστε στο Loaded την πλήρη ανταπόκριση), σε κάποιες άλλες εποχές όχι μόνο δεν μάζευε πολύ κόσμο στην Αθήνα αλλά έφευγαν και όσοι ήταν εκεί γιατί δεν ήθελαν να τη δουν ζωντανά.

Και όμως συνέβη, το μακρινό 2009. Τον Ιούνιο του 2009 όταν η Florence αποτελούσε ένα από τα ονόματα του Synch Festival (12-14 Ιουνίου 2009) και ήταν στο ξεκίνημά της. Λίγους μήνες πριν είχαμε ταξιδεύσει με τον Γιάννη Πετρίδη μέχρι το Λονδίνο για να την παρακολουθήσουμε live, έπαιζε στο Brixton Academy και θέλαμε να δούμε από κοντά ποια είναι αυτή η Florence And The Machine που κυκλοφόρησε, τότε, το εκπληκτικό άλμπουμ «Lungs» και μας εντυπωσίασε.

Πάθαμε την πλάκα μας εννοείται. Και περιμέναμε πως και πως να τη δούμε ξανά στην Αθήνα λέγοντας χίλια μπράβο στο Synch Festival που την έφερνε. Ήταν ήδη ένα πολύ hot όνομα έξω.

Κιο εκείνο το βράδυ λοιπόν στην Τεχνόπολη συνέβη το εξής καταπληκτικό: λίγο πριν ξεκινήσει η Florence And The Machine στην κεντρική σκηνή, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού προτίμησε να μεταφερθεί στη διπλανή σκηνή του φεστιβάλ όπου έπαιζαν κάτι κλιματιστικά Fujiya & Miyagi! Και μείναμε στο live 400-500 νοματαίοι μόνο (και αν, μπορεί και λιγότεροι)! Μία εκπληκτική και τότε Florence, μέχρι και στη σκαλωσιά της σκηνής σκαρφάλωσε όπως θυμάμαι.

Τη σνόμπαρε το... εκλεκτικό indie κοινό του Synch. Τόσα καταλάβαινε.