Τα δύο αφιερώματα-διαμάντια (ένα στην πραγματικότητα) που τρέχει ο Γιάννης Πετρίδης

Τα δύο αφιερώματα-διαμάντια (ένα στην πραγματικότητα) που τρέχει ο Γιάννης Πετρίδης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο!

05 Ιουλίου 2023

Το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Πετρίδης παρουσιάζει ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα (πάνω από 165 εκπομπές έως τώρα) που μοιάζει πλέον με δύο, στην εκπομπή του στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ένα για τη δεκαετία του 50 (αρχικά) κι ένα για τη δεκαετία του 60 (στη συνέχεια). Χρονιά με χρονιά, παίζοντας τραγούδια από τότε, αναφέροντας πρόσωπα και γεγονότα. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 4 το απόγευμα. Βρισκόμαστε ήδη στο 1959 και, αντίστοιχα, στο 1969

Δεν λέμε κάτι το ξεχωριστό, πάντοτε ο Πετρίδης κάνει ωραία αφιερώματα, δεκαετίες τώρα. Απλώς το συγκεκριμένο είναι έτσι δομημένο που προσελκύει ακόμα κι εκείνους (ποιους, άραγε;) που προτιμούν να ακούνε καινούργια πράγματα στη μουσική παρά τα παλιότερα. Παίρνει λοιπόν τις χρονιές μία προς μία και (σου) ξεδιπλώνει τη μουσική ιστορία. Μαθήματα μουσικής.

Ενα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που ακούγεται όχι μόνο live από το ραδιόφωνο, αλλά κυρίως και αυτόνομα, με τις εκπομπές στη σειρά, στο ERTεcho. Μετατρέπονται σε podcast με άλλα λόγια. Μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ όλες τις εκπομπές με μοναδικό αρνητικό ότι είναι ανακατεμένες και όχι χωρισμένες ανά κατηγορία, ανά αφιέρωμα. Ανεβαίνουν βλέπετε βάσει ημερομηνίας μετάδοσης. Θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω δηλαδή.