Mega εναντίον United Group, και ΑΝΤ1 εναντίον Κοκλώνη

Mega εναντίον United Group, και ΑΝΤ1 εναντίον Κοκλώνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα «χαρακώματα» τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, εν όψει και της νέας σεζόν.

14 Ιουλίου 2023

Πολλαπλά μέτωπα δημιουργούνται αυτή την περίοδο στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, με όλα σχεδόν τα κανάλια να εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε αυτά. Χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega έπαιξε ρεπορτάζ, το οποίο στρεφόταν εναντίον του United Group κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για αθέτηση δέσμευσης για επενδύσεις στις οπτικές ίνες, και χρηματοδότηση της Nova από κονδύλια παρά τα «ανυπέρβλητα χρέη» της.

Θυμίζουμε ότι η μητρική εταιρεία της συνδρομητικής πλατφόρμας έχει ήδη πολυεπίπεδη συνεργασία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει τον Alpha, τον βασικότερο αντίπαλο του Mega για την πρώτη θέση στον ανταγωνισμό, και το Star. Ενώ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το United Group να κινείται για την εξαγορά του Alpha, προκειμένου να μπει και στην αγορά της ελεύθερης τηλεόρασης.

Έναν μήνα πριν, κάτι ανάλογο είχε γίνει και στον ΑΝΤ1. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού είχε παίξει ρεπορτάζ που ανέφερε την απόρριψη της προσφυγής του Νίκου Κοκλώνη κατά της δέσμευσης της περιουσίας του, που είχε επιβληθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, «πατώντας» στο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για φοροδιαφυγή ύψους άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ από τον παραγωγό.

Το εν λόγω ρεπορτάζ προβλήθηκε μια εβδομάδα μετά τη γνωστοποίηση από την πλευρά του Open, της ανάληψης του συνόλου του ψυχαγωγικού του προγράμματος από την Barking Well Media. Την εταιρεία παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη, η οποία συνεργαζόταν με τον ΑΝΤ1 μέχρι πρόσφατα, για την παραγωγή της εκπομπής «Ζήσε Αλλιώς» που παρουσίαζε η Σοφία Αλιμπέρτη.