Alter Ego: «Μονόδρομος η δικαιοσύνη για τις συκοφαντίες της Nova»

Alter Ego: «Μονόδρομος η δικαιοσύνη για τις συκοφαντίες της Nova»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εμμένει στη σκληρή του στάση απέναντι στη συνδρομητική πλατφόρμα, ο όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

18 Ιουλίου 2023

Νέα τοποθέτηση της Alter Ego εναντίον τη Nova, σε συνέχεια της απάντησης της συνδρομητικής πλατφόρμας στο ρεπορτάζ του Mega, που στρεφόταν εναντίον της, και τα μαζικά SMS στους πελάτες της. Ο όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω του Βήματος αλλά και του «μεγάλου καναλιού», δηλώνει ότι τα δικαστήρια είναι μονόδρομος για τη διαμάχη του με τη Nova, κατηγορώντας την ξανά ότι δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με την «κακή της οικονομική κατάσταση», και ότι παραπλανά το κοινό με τα SMS.

Τα τελευταία 24ωρα η NOVA, αντί να απαντήσει στα ρεπορτάζ του Mega, όπου παρουσιάζονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στο επενδυτικό της πρόγραμμα και η κακή της οικονομική κατάσταση, με μαζικά μηνύματα, παραπλανά τους συνδρομητές της.

Παραβιάζοντας πλέον όχι μόνον τους κανόνες συνεργασίας αλλά και την στοιχειώδη δεοντολογία, προσπαθεί να διαφύγει της αδυναμίας στην οποία περιήλθε με τα όσα ψευδή και συκοφαντικά επιχειρηματολογεί, καθιστώντας κοινωνούς των ανυπόστατων ισχυρισμών της ακόμα και τους συνδρομητές της.

Κι όμως, τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα.

Όπως προκύπτει από τις επίσημες οικονομικές καταστάσεις για το 2022 της United Group, στην οποίο ανήκει η Nova, ο Όμιλος παρουσίασε τεράστιες ζημιές ύψους 225 εκατομμύρια ευρώ, μόνο σε έναν χρόνο, ενώ εμφανίζει με στοιχεία 31/12/2022, αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 296 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η United Group, όπως προκύπτει από τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, παρουσιάζει σταθερά τα τελευταία χρόνια αρνητικές ταμειακές ροές, δημιουργώντας ερωτηματικά:

Αφενός για την χρηματοδότηση των έργων που έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει έως το 2027 η NOVA στην Ελλάδα, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αφετέρου για την αποπληρωμή ή αναχρηματοδότηση ομολόγων δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εκδώσει.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τις εποπτεύουσες Ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να πέσει πράγματι φως στις δραστηριότητες της NOVA και των μετόχων της, Ντράγκαν Σόλακ και Νίκου Σταθόπουλου.