Ο κινηματογράφος Studio «διασώζει» το γκράφιτι του Αγγελόπουλου που έσβησαν στο ΑΠΘ

Ο κινηματογράφος Studio «διασώζει» το γκράφιτι του Αγγελόπουλου που έσβησαν στο ΑΠΘ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα μοιράζει αφίσες με αυτό!

18 Ιουλίου 2023

Ως γνωστόν, πριν λίγες μέρες το ΑΠΘ έσβησε ένα γκράφιτι με τη μορφή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου που κοσμούσε τον εξωτερικό τοίχο της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Την προσωπογραφία είχε φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης. Ο καλλιτέχνης κατήγγειλε την ενέργεια λέγοντας ότι «εγείρονται πολλά ερωτήματα για το εάν ξεχωρίζει κανείς τον βανδαλισμό από την τέχνη».

Η NEW STAR επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εξασφάλισε την άδειά του για να ανατυπώσει την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε υψηλής ανάλυσης αρχείο και σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί σε μέγεθος 34x48 και να το διανείμει δωρεάν στο STUDIO new star art cinema σε όσους θα ήθελαν να το προμηθευτούν.

Το εξαιρετικό γκράφιτι μπορεί να μην κοσμεί πλέον τον τοίχο του ΑΠΘ, αλλά μπορεί να στολίζει τοίχους σε κατοικίες, φοιτητικά δωμάτια, σε καφετέριες σε συλλόγους, σε λέσχες, σε εργοστάσια και σε κάθε τοίχο που μπορεί να κατανοήσει την έννοια της Τέχνης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο STUDIO new star art cinema είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου, όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού.