Το Cocmote History παρουσιάζει σε 16 επεισόδια τη Συνθήκη της Λωζάνης

Το Cocmote History παρουσιάζει σε 16 επεισόδια τη Συνθήκη της Λωζάνης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της.

20 Ιουλίου 2023

Ανήμερα της επετείου -τη Δευτέρα 24 Ιουλίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης- ξεκινάει ο νέος κύκλος επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ «Μικρές μεγάλες ιστορίες» παραγωγής Cocmote TV.

Όλος ο κύκλος των 16 επεισοδίων, είναι εξολοκλήρου αφιερωμένος σε αυτήν. Διακεκριμένοι ιστορικοί, μελετητές και ακαδημαϊκοί ρίχνουν φως στο ιστορικό πλαίσιο και τις συγκυρίες που οδήγησαν στην υπογραφή μιας από τις πιο σημαντικές συνθήκες του 20ού αιώνα, στα διεθνή χαρακτηριστικά της και στο ρόλο που διαδραμάτισε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο τη Δευτέρα στις 20:30 και θα προβάλλεται καθημερινά στο Cocmote History HD. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι παράλληλα διαθέσιμο και μέσα από το επίσημο κανάλι της Cocmote TV στο YouTube.

____________

Τη Δευτέρα, θα προβληθεί σε επανάληψη και το επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου», με τίτλο «Συνθήκη της Λωζάνης - Το παρασκήνιο». Ο Χρίστος Βασιλόπουλος παρουσιάζει το πολιτικό θρίλερ της εποχής και καταγράφει τους άγνωστους πρωταγωνιστές της Συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα της Ελλάδας και κλόνισε την εξουσία του Κεμάλ.