«Famagusta»: Το πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Mega

«Famagusta»: Το πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Mega
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια ακόμη παραγωγή του Αντρέα Γεωργίου, της Βάνας Δημητρίου και του Κούλλη Νικολάου για το κανάλι.

21 Ιουλίου 2023

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του «Famagusta», της νέας δραματικής σειράς του Mega που έρχεται τη νέα σεζόν. Πρόκειται για τη δεύτερη παραγωγή των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου για το κανάλι, μετά τη «Γη της Ελιάς», η οποία είναι εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μάλιστα, το «Famagusta» στηρίζεται και από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ θα ενταχθεί και στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την μαύρη επέτειο. Ήδη κυκλοφορεί το πρώτο τρέιλερ της σειράς:

Το σενάριο του «Famagusta» υπογράφει η Βάνα Δημητρίου, και συμμετέχουν ο Δημήτρης Τοκαρής στην έρευνα αληθινών ιστοριών και αγνοουμένων, και ο Κώστας Καπώνης ως σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργος Ζένιος, Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου και οι μικροί Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου. Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου ο Γρηγόρης Βαλτινός, και στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες στο πρώτο επεισόδιο, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

«Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta»», αναφέρει το Mega για την υπόθεση της σειράς.