Το ΕΣΡ στον κόσμο του, έριξε πρόστιμο στον Real 97.8 για σχόλια του Γιώργου Γεωργίου

Το ΕΣΡ στον κόσμο του, έριξε πρόστιμο στον Real 97.8 για σχόλια του Γιώργου Γεωργίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν έχουν λίγη κοινή λογική εκεί στο Συμβούλιο, άραγε;

07 Αυγούστου 2023

Μεγάλο πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ στον Real 97.8 από το ΕΣΡ, λόγω σεξιστικών και ομοφοβικών σχολίων που είχε κάνει σε δύο εκπομπές του τον Νοέμβριο του 2020 ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, αλλά και ακροατές του που έβγαιναν στις γραμμές. Για εκπομπές που μεταδόθηκαν πριν περίπου τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κάνει λόγο στην απόφασή του για «ακραία υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος» λόγω «χυδαίας φρασεολογίας» και «διατύπωσης απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών προς τις γυναίκες γενικώς και προς συγκεκριμένη ομάδα ατόμων λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού τους», εννοώντας τους ομοφυλόφιλους. Ήταν προφανώς ένα ακόμα από τα γνωστά, αισχρά, σχόλια που έκανε ο δημοσιογράφος. 

Ο Γιώργος Γεωργίου έχει πεθάνει και αντί το ΕΣΡ να θέσει στο αρχείο την υπόθεση πάει και καταλογίζει πρόστιμο στον Real FM. Αν είναι δυνατόν. Θα λειτούργησαν προφανώς με αυστηρά νομικούς όρους

update

Μας γράφει ο Αρης Καραμπεάζης που είναι δικηγόρος (και πολλά ακόμα): «Τα διοικητικά πρόστιμα μέχρι και στους κληρονόμους πάνε. Πολλώ δε μάλλον ότι υπάρχει αυτοτελής ευθύνη του σταθμού. Αν έκαναν το αντίθετο θα ήταν κατακριτέοι. Το πρόστιμο αφορά το μήνυμα που μεταδόθηκε όχι τον Γεωργίου σαν πρόσωπο».