Σειρά ντοκιμαντέρ για την πορεία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, στη Nova

Σειρά ντοκιμαντέρ για την πορεία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, στη Nova
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια παραγωγή διάρκειας 8 επεισοδίων, που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καρύδας.

17 Αυγούστου 2023

Στο κλίμα για το φετινό Μουντομπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες με την παρουσία και της Εθνικής μας ομάδας, βάζει το φίλαθλο κοινό η Nova. Από σήμερα και κάθε μέρα στις 20.30, μέχρι την άλλη Πέμπτη 24 Αυγούστου, θα προβάλλεται στο NovaSports Start η σειρά ντοκιμαντέρ διάρκειας 8 επεισοδίων με τίτλο «Η Ελλάδα στο FIBA World Cup», που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καρύδας μαζί με τη δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών NovaSports.

Εκεί παρουσιάζεται η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον θεσμό του Μουντομπάσκετ, από την εποχή του θριάμβου του 1987 μέχρι την πιο πρόσφατη διοργάνωση, του 2019 στην Κίνα. Παρακάτω το πρόγραμμα των προβολών:

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ισπανία 1986»
Ένα χρόνο πριν τον θρίαμβο του 1987, η Εθνική ομάδα συστήνεται στο παγκόσμιο στερέωμα στην Ισπανία και κατακτά την 10η θέση του κόσμου. Μιλούν και θυμούνται οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Σταυρόπουλος, Τάκης Ευσταθίου και Κώστας Παρίσης.

-------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Αργεντινή 1990»
Μετά τις επιτυχίες στα EuroBasket του 1987 και του 1989 η Εθνική ταξιδεύει στην Αργεντινή το 1990 με βλέψεις. Για την 6η θέση του κόσμου μιλούν οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νάσος Γαλακτερός, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Παταβούκας, Μέμος Ιωάννου, Τάκης Ευσταθίου και Κώστας Παρίσης.

-------------------------

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Καναδάς 1994»
Στο τελευταίο MundoBasket του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Καναδά (1994) η Εθνική μπαίνει στη ζώνη των μεταλλίων αλλά δεν ανεβαίνει στο βάθρο. Μία πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το πολυπόθητο μετάλλιο. Αφηγούνται οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Μπουντούρης, Κώστας Παταβούκας, Νίκος Παπαδογιάννης, Τάκης Ευσταθίου και Κώστας Παρίσης.

-------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ελλάδα 1998»
Δεύτερο σερί MundoBasket, δεύτερη σερί 4η θέση. Το 1998 μπροστά στο ελληνικό κοινό η «Επίσημη Αγαπημένη» δεν καταφέρνει να πετύχει το στόχο του μεταλλίου, όμως μπορεί η 4η θέση στο κόσμο να λογιστεί ως αποτυχία; Απαντούν οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Γιώργος Καράγκουτης, Νίκος Μπουντούρης, Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Παπαδογιάννης και Τάκης Ευσταθίου

-------------------------

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ιαπωνία 2006»
1η Σεπτεμβρίου του 2006, Σαϊτάμα. Η Εθνική «μαγεύει» στο παρκέ, βάζει εκατό στους Αμερικανούς (101-95) και χορεύει συρτάκι υπό το απλανές βλέμμα των Λεμπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι και των άλλων σταρ του NBA. Οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Νίκος Ζήσης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Λευτέρης Κακιούσης Νίκος Φιλίππου, Νίκος Παπαδογιάννης και Τάκης Ευσταθίου θυμούνται και αναπολούν τη πορεία μέχρι τη 2η θέση του κόσμου.

-------------------------

ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Τουρκία 2010»
Η Εθνική πηγαίνει στην Τουρκία ως δευτεραθλήτρια κόσμου, όμως δεν καταφέρνει να βρεθεί στα προημιτελικά, τερματίζοντας στην ιστορικά χαμηλή 11η θέση. Για το τελευταίο τουρνουά του Δημήτρη Διαμαντίδη και για την πορεία στο MundoBasket 2010 μιλούν οι Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Παπαδογιάννης και Τάκης Ευσταθίου.

-------------------------

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ισπανία 2014»
Δεύτερη σερί αποτυχία σε MundoBasket το 2014, με την «Επίσημη Αγαπημένη» να τελειώνει με 5/5 την πρώτη φάση της διοργάνωσης αλλά στην Φάση των «16» να ηττάται από την Σερβία. Η κατάρα των νοκ-άουτ «ξαναχτύπησε» στην Ισπανία. Κάνουν τον απολογισμό οι Φώτης Κατσικάρης, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Κώτσης και Νίκος Παπαδογιάννης.

-------------------------

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Κίνα 2019»
Νέο format, πολλά μπλεξίματα. Η Εθνική μπαίνει στο MundoBasket του 2019 ως φαβορί για μετάλλιο με ατραξιόν της διοργάνωσης τον MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο παρκέ όμως αποτυχαίνει παταγωδώς και τερματίζει 11η. Τι πήγε στραβά; Οι Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Κώτσης και Νίκος Παπαδογιάννης ρίχνουν φως.

(φώτο: tvxs.gr)