Τραμπούκικη επίθεση σε εστιατόριο δέχθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

Τραμπούκικη επίθεση σε εστιατόριο δέχθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε συγγενικό του πρόσωπο.

26 Αυγούστου 2023

Επίθεση δέχθηκαν χθες το βράδυ ο Κώστας Βαξεβάνης και η οικογένειά του, σε εστιατόριο στην Χαλκίδα. Όπως αναφέρει το site του Documento, ενώ ο δημοσιογράφος δειπνούσε μαζί με την σύζυγο, την κόρη και την πεθερά του, ένας άνδρας κινήθηκε προς το μέρος του και άρχισε να τον βρίζει χυδαία, λέγοντάς του μεταξύ άλλων «είσαι ένας ξεφτιλισμένος, θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα. Βρομιάρη που τόλμησε να γράψεις για μένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία». Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι τον «έβγαλε στη λίστα Λαγκάρντ», τον Οκτώβριο του 2012 στο περιοδικό Hot Doc.

Ο Κώστας Βαξεβάνης του είπε ότι δεν τον γνωρίζει και ζήτησε να σεβαστεί την ανήλικη κόρη του, η οποία ήταν έντρομη με την παρουσία του, ενώ το ίδιο ζήτησε και η σύζυγος του δημοσιογράφου. Ο άγνωστος άνδρας όμως όχι μόνο συνέχισε τις απειλές και τις βρισιές, αλλά κινήθηκε προς την σύζυγο του Κώστα Βαξεβάνη για να την χτυπήσει. Η μητέρα της στην προσπάθεια να αποτρέψει την επίθεση δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπό της από τον άνδρα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Μετά την επίθεση ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα πάντα με το documentonews.gr, ο πρωταγωνιστής της τραμπούκικης επίθεσης κατονομάζεται και φαίνεται να έχει σχέση με επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας μετάλλου στην οδό Πειραιώς, ενώ έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με πολύ γνωστό επιχειρηματία-μεγαλοβιομήχανο. Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης θα απευθυνθεί στις Αρχές, έχοντας ήδη συλλέξει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της επίθεσης.

Μετά την επίθεση ο εκδότης του Documento δήλωσε:

Aυτό που συνέβη δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Το γεγονός ότι υπήρξε μια τραμπούκικη επίθεση μπροστά στην κόρη μου που έχει υποστεί σοκ, είναι η μία πλευρά του θέματος που χαρακτηρίζει έναν άθλιο και δειλό τραμπούκο. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Αφορά κάθε δημοσιογράφο που κάνει τη δουλειά του. Η δημοσιογραφία είναι σε δίωξη στη χώρα. Δημοσιογράφοι τραμπουκίζονται , απειλούνται, εκφοβίζονται και δολοφονούνται. Δεν είναι τυχαίο που ένας τύπος, έντεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, ενός σκανδάλου που συγκλόνισε τη χώρα δηλαδή, επέλεξε να επιτεθεί σε εμένα και την οικογένειά μου και μάλιστα δημόσια και χωρίς φόβο για τις επιπτώσεις. Η συγκεκριμένη πράξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται να ενοχοποιηθεί η δημοσιογραφία και η δουλειά του δημοσιογράφου. Ένας τύπος που δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ως θιγόμενος, αποφάσισε να τραμπουκίσει γιατί απλώς καταλαβαίνει ότι είναι συμβατός με το κλίμα. Όταν υπουργοί και ο πρωθυπουργός επιτίθενται σε δημοσιογράφους, το επόμενο στάδιο είναι ο κάθε τραμπούκος να θεωρεί ότι είναι νομιμοποιημένος να δέρνει και να σκοτώνει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν όσα έκανε. Όση ευθύνη έχει ο τραμπούκος που επιτέθηκε στην οικογένειά μου, έχουν και όσοι διαμορφώνουν αυτό το κλίμα δικαιολόγησής του. Πριν από δύο χρόνια αποκαλύφθηκε συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου και παρά τη διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε δήλωση καταδίκης. Αυτό τα λέει όλα.

Μια λιτή ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη και μελών της οικογένειάς του από επιχειρηματία το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στην λίστα Λαγκάρντ. Η χειροδικία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο καθήκον των ανθρώπων της ενημέρωσης να υπηρετούν την αρχή της δημοσιότητας. Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται.