Τι υποστηρίζει η ΕΡΤ για την «Αυλή των Χρωμάτων» και την Αθηνά Καμπάκογλου

Τι υποστηρίζει η ΕΡΤ για την «Αυλή των Χρωμάτων» και την Αθηνά Καμπάκογλου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Δημόσια Τηλεόραση δίνει μία διαφορετική εικόνα από εκείνη της δημοσιογράφου.

28 Αυγούστου 2023

Υπενθυμίζουμε εν τάχει την υπόθεση: Με επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΑ, η παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Αυλή των Χρωμάτων», Αθηνά Καμπάκογλου, στράφηκε εναντίον του Κωνσταντίνου Ζούλα με αφορμή πληροφορίες που έφεραν τον πρόεδρο της ΕΡΤ να προχωρά στην αντικατάστασή της μπροστά από τις κάμερες από την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η ΕΡΤ λοιπόν τα αρνείται όλα αυτά. Επισημαίνει πως η Αθηνά Καμπάκογλου είχε ενημερωθεί αναλυτικά και εγκαίρως για τις αλλαγές στην εκπομπή από τη Διεύθυνση Προγράμματος. Της είπαν πως θα παραμείνει αρχισυντάκτρια καθώς και παρουσιάστρια, απλώς δίπλα σε αυτήν και τον Χρήστο Νικολόπουλο θα πρόσθεταν κι ένα ακόμα πρόσωπο. Τρεις παρουσιαστές δηλαδή.  

Έγιναν συζητήσεις με την Κατερίνα Παπουτσάκη αλλά η ίδια δεν ενδιαφερόταν για τη θέση.

Τι θα κάνει η ΕΡΤ, τώρα; Καταρχάς η εκπομπή μετακομίζει από την ΕΡΤ2 στην ΕΡΤ1 (αναβάθμιση) και θα είναι η μοναδική μουσική εκπομπή του καναλιού τους επόμενους μήνες, μια και το «Μουσικό Κουτί» θα βγει και πάλι στον αέρα το 2024. Επίσης θα αλλάξει όνομα, πιθανότατα και concept.
Η πρόταση που είχε γίνει στην Αθηνά Καμπάκογλου για αρχισυνταξία και συμπαρουσίαση, δεν ισχύει πλέον. Την βγάζουν εκτός. Ο Χρήστος Νικολόπουλος παραμένει στη θέση του και, όπως λένε από την ΕΡΤ, αναζητούν να βρουν και τον δεύτερο παρουσιαστή.

Να σημειώσουμε πως η Αθηνά Καμπάκογλου είχε αρνηθεί ούτως ή άλλως την πρόταση να κρατήσει μόνο την αρχισυνταξία (όπως υποστήριζε ότι της προτάθηκε) μια και το θεωρούσε υποβάθμιση.