Το ραδιόφωνο της Μαργαρίτας Μυτιληναίου...

Το ραδιόφωνο της Μαργαρίτας Μυτιληναίου...
Ακολουθήστε μας στο Google news

...που ευτυχώς δεν υπακούει στις έρευνες

04 Σεπτεμβρίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Κυριακή βράδυ όπως γράψαμε και στο Loaded ο Σταύρος Ξαρχάκος έδωσε μία καταπληκτική συναυλία στο Ηρώδειο. Η διευθύντρια του Αθήνα 9.84 και (πρωινή) παραγωγός του σταθμού Μαργαρίτα Μυτιληναίου ήταν εκεί οπότε το άλλο πρωί αναφέρθηκε από την εκπομπή της στο live. Όπως δηλαδή πρέπει να κάνει κάθε μουσικός παραγωγός που σέβεται τη δουλειά του.

Είπε δυο λόγια η Μαργαρίτα, έπαιξε και το «Ελα απόψε στου Θωμά». Έως εδώ τίποτε το σπουδαίο, αυτό θα έπρατταν οι περισσότεροι παραγωγοί. Η Μυτιληναίου ωστόσο το συνέχισε. Έπαιξε και δεύτερο τραγούδι από το «Ρεμπέτικο», το «Πρακτορείο». Έκανε κάτι δηλαδή που δεν θα έκανε κανένα από τα μεγάλα, έντεχνα, ραδιόφωνα της Αττικής. Δύο τραγούδια καπάκι από τον ίδιο δίσκο; Καμία έρευνα ραδιοφώνου δεν θα το επέτρεπε αυτό. Οι γνωστές έρευνες που αποτελούν ευαγγέλιο για πολλούς διευθυντές ραδιοφώνων.

Εδώ καλά-καλά δεν επιτρέπουν στους παραγωγούς να παίξουν καν κομμάτι του καλλιτέχνη στον οποίο γίνεται αναφορά. Θυμάμαι σε ροκ ραδιόφωνο της πόλης να μιλούν για τον Nick Cave που έπαιζε το προηγούμενο βράδυ στην Αθήνα, να είναι εκστασιασμένοι οι δύο πρωινοί παραγωγοί και αμέσως μετά, αντί για Cave, να βάζουν Vaya Con Dios λόγω του playlist. Τραγελαφικό.

Θέλω να σας πω μάλιστα ότι η Μαργαρίτα Μυτιληναίου έπαιξε και τρίτο τραγούδι στη σειρά. Από το «Ρεμπέτικο» μεν, αλλά σε διασκευή. Η έρευνα ραδιοφώνου θα τα είχε τινάξει στον αέρα με τέτοια, ανάρμοστη, συμπεριφορά. Ποια είναι επιτέλους αυτή η ραδιοφωνική παραγωγός που μας αμφισβητεί;