Όλες οι νέες ελληνικές σειρές της σεζόν (15): «Ψυχοκόρες», ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1

Όλες οι νέες ελληνικές σειρές της σεζόν (15): «Ψυχοκόρες», ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δραματική σειρά εποχής με φόντο την Ελλάδα της δεκαετίας του `50.

08 Σεπτεμβρίου 2023

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Σενάριο: Πέννυ Φυλακτάκη, Βαγγέλης Νάτσης
Παίζουν: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουιζίδη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά

Μαρίκα, Βασιλική, Φρόσω και Δεσποινιώ Πολύζου. Κόρες του Ασημάκη, που θυσιάζεται για εκείνες και εξορίζεται για να τις προστατεύσει από την οργή της χωροφυλακής. Η μητέρα τους, η Αθανασία, λίγο πριν πεθάνει, τις ορκίζει να μη χωρίσουν ποτέ. Η φτώχεια, όμως, αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να κατέβουν ως ψυχοκόρες στην πρωτεύουσα, καταλήγοντας βίαια σε διαφορετικά σπίτια.

Η Μαρίκα, ως πρωτότοκη κόρη, αναλαμβάνει το βάρος του όρκου της μάνας της και την προστασία των υπολοίπων, ειδικά της Δεσποινιώς που, μέσα στην αθωότητα και την απειρία της, αγνοεί τους κινδύνους που κρύβει η τόση ομορφιά της. Μαρίκα και Δεσποινιώ θα καταλήξουν μαζί στην Αθήνα ως ψυχοκόρες στο αρχοντικό του Κοσμά και της Νέλλας Κοτρώτση, πλούσιων και ψυχρών ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και το χρήμα.

Η Βασιλική, γεμάτη δίψα για γνώση, φτάνει στην Αθήνα, στο σπίτι του πολιτικού και αριστοκράτη Βαγγέλη Αρδίτη, ύστερα από επιθυμία της κόρης του Μάγιας. Οι φεμινιστικές ιδέες της Μάγιας, καθώς και τα βιβλία του συζύγου της Παύλου Στρατή, θα ανοίξουν έναν καινούργιο κόσμο για τη Βασιλική. Τυχερή μέσα στην ατυχία της, θεωρεί δώρο Θεού να βρίσκεται σε ένα σπίτι που της παρέχει ανώτερη μόρφωση.

Η Φρόσω, κακοφτιαγμένη στην όψη, αλλά προκομένη και με χρυσή καρδιά, θα βρεθεί στην Κρυοπηγή Τριπόλεως, στο σπίτι των Νάτσηδων. Εκεί, το σκοτάδι με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη θα μαυρίσει την ψυχή της, ίσως για πάντα. Εύποροι κτηματίες που τους ανήκουν τα μισά αμπέλια της περιοχής, αλλά έχουν στερηθεί ένα πολύ πιο πολύτιμο αγαθό, ο Ηλίας και η Ευανθία Νάτση θα εκμεταλλευτούν τη Φρόσω για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Βαδίζοντας σε άγνωστα και επικίνδυνα μονοπάτια, τα τέσσερα κορίτσια θα παλέψουν να ανταμώσουν ξανά. Όμως, πόσο εύκολο θα είναι κάτι τέτοιο στην Αθήνα του ‘50, χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο, χωρίς να ξέρουν γράμματα, με χειρότερο εχθρό τις κυρίες του σπιτιού και με τον φόβο ότι πίσω από κάθε αντρικό χαμόγελο κρύβεται ο χαμός τους;