Τα τηλεπαιχνίδια που θα δούμε στα κανάλια τη σεζόν 2023-2024

Τα τηλεπαιχνίδια που θα δούμε στα κανάλια τη σεζόν 2023-2024
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γνωστά αλλά και νέα προγράμματα που προβάλλονται ήδη ή έρχονται στη μικρή οθόνη.

16 Σεπτεμβρίου 2023

«MY STYLE ROCKS»
(ΣΚΑΪ, Δευτέρα-Παρασκευή στις 14.50)

Το My Style Rocks επιστρέφει για 6η σεζόν στον ΣΚΑΪ, με νέο στυλ και μοναδικές παρουσίες! Η Κατερίνα Καραβάτου, στο τιμόνι της παρουσίασης, υποδέχεται δέκα δυναμικές γυναίκες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μόδα αλλά και 3 κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου στο ρόλο της κριτικής επιτροπής!

Η «κολώνα» του My Style Rocks, Στέλιος Κουδουνάρης και ο αφοπλιστικά ειλικρινής Δημήτρης Σκουλός κάθονται ξανά στη θέση της κριτικής επιτροπής και υποδέχονται την μοναδική Σοφία Χατζηπαντελή, μοντέλο με διεθνή καριέρα, statement εμφάνιση αλλά και άποψη που αντιτίθεται στα στερεότυπα της μόδας.

Οι δέκα διαγωνιζόμενες θα επιμελούνται την εμφάνισή τους παρουσιάζοντας καθημερινά ένα outfit που βασίζεται σε δικό τους concept. Το προσωπικό στυλ, η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν μία fashionista να ξεχωρίσει. Κάθε κύκλος εμφανίσεων θα ολοκληρώνεται με το γνωστό μας πια Gala από το οποίο θα προκύπτει η νικήτρια της εβδομάδας με έπαθλο 2.500 ευρώ ενώ η fashionista με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα αποχωρεί.

-------------------------

«ROUK ZOUK»
(ΑΝΤ1, Δευτέρα-Παρασκευή στις 15.00)

Το «ROUK ZOUK» επιστρέφει στον ΑΝΤ1 για 7η χρονιά, για να βρεθεί κλασικά στην 1η θέση της ψυχαγωγίας και στις καρδιές των τηλεθεατών. Καθημερινά η Ζέτα Μακρυπούλια έρχεται και το αγαπημένο μας «ROUK ZOUK» ανοίγει τις πόρτες του για να ζήσουμε όλοι μαζί, για άλλη μια χρονιά, μία απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους! Με ανανεωμένα παιχνίδια, επικές κόντρες και μοναδικές παρέες, το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι θα μας προσφέρει στιγμές γέλιου, διασκέδασης και ανατροπών.

Στα νέα παιχνίδια του φετινού «ROUK ZOUK», σημειώστε το «TOP 5» που θα μας προσκαλεί καθημερινά σε ένα μαγικό ταξίδι μέσα από τη μουσική, τόσο από τις σημερινές επιτυχίες όσο και τις αγαπημένες παλαιότερων δεκαετιών. Και η διάθεση ανεβαίνει περισσότερο με το «Μια σου λέξη», όπου οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους στην αναγνώριση προσώπων, ζώων, ακόμα και φαγητών. Στο «Τι άκουσες;», οι διαγωνιζόμενοι, με την πολύτιμη βοήθεια της Ζέτας, θα αναγνωρίζουν τους ήχους που παράγουν διάφορα αντικείμενα και πολλά άλλα... Οι εκπλήξεις φυσικά, δεν τελειώνουν εδώ... Κρατάτε μυστικό; Η Secret κατηγορία κάνει την είσοδό της στα φετινά παιχνίδια και ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει.

-------------------------

«SHOPPING STAR»
(STAR, Δευτέρα-Παρασκευή στις 15.50)

Με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

-------------------------

«5x5»
(ΑΝΤ1, Δευτέρα-Παρασκευή στις 17.30)

Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «5Χ5», επιστρέφει ανανεωμένο και υπόσχεται να μας διασκεδάσει. Στο τιμόνι της παρουσίασης θα είναι ο Θάνος Κιούσης, που τόσο πολύ έχουμε αγαπήσει μέσα από τον μοναδικό χαρακτήρα του Τόνι Σφήνου. Τον Θάνο όλοι κάπου, κάπως τον γνωρίζουμε... αλλά φέτος θα τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα!

Χαρισματικός, ανατρεπτικός και με αστείρευτο χιούμορ, θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητάς του και με τις μοναδικές ατάκες του θα γεμίσει τα απογεύματά μας με αμέτρητες στιγμές γέλιου. Όπως, μάλιστα, αρέσει σε εκείνον να λέει οι συστάσεις είναι απλές: «Είμαι ο Θάνος Κιούσης, είμαι 1,95 και μου αρέσει το καλό φαγητό... τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο πλατό».

Οι κανόνες του παιχνιδιού απλοί: Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τη δημοφιλέστερη απάντηση σε καθημερινές, απλές αλλά και ανατρεπτικές ερωτήσεις, όπως: «Πού βρισκόσασταν την τελευταία φορά που φωνάξατε δυνατά;», «Ποιος θα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θα ευχαριστούσατε, εάν παίρνατε Όσκαρ;», «Πού πιστεύετε ότι αρέσει στους περισσότερους να πηγαίνουν στο πρώτο ραντεβού;»

Δύο αντίπαλες ομάδες, από 5 μέλη η κάθε μία, προσπαθούν να μαντέψουν με επιτυχία τις δημοφιλέστερες απαντήσεις, που παραμένουν απρόβλεπτες. Για να βρουν τις σωστές απαντήσεις οι παίκτες δεν χρειάζονται γνώσεις. Πρέπει να έχουν φαντασία, χιούμορ και απλή λογική σκέψη καθώς η πιο απλή ερώτηση μπορεί να κρύβει την πιο απίστευτη απάντηση!

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, περνάει στον τελικό γύρο, διεκδικώντας 5.000 ευρώ. Η νικήτρια ομάδα έχει το δικαίωμα να παίξει και στα επόμενα δύο επεισόδια, και εφόσον συνεχίζει τις νίκες της, μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 15.000 ευρώ!

Φέτος, το 5Χ5 και ο Θάνος Κιούσης με χιούμορ, φαντασία και ανεβασμένη διάθεση υπόσχονται ακόμα περισσότερο παιχνίδι, εκπλήξεις και απίθανες στιγμές διασκέδασης! Και μην ξεχνάτε... χαμένος δεν θα φύγει κανείς!

-------------------------

«Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ»
(ΣΚΑΪ, Δευτέρα-Παρασκευή στις 17.30)

Ένα μεγάλο μαγειρικό πάρτι ξεκινά την επόμενη σεζόν στον ΣΚΑΪ. Το νέο συναρπαστικό παιχνίδι «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», έρχεται στην οθόνη του ΣΚΑΪ για καθημερινές, μαγειρικές αναμετρήσεις, γεμάτες νοστιμιά και γέλιο.

Υλικά: Τα πιο αστεία, αυθόρμητα και ανατρεπτικά ζευγάρια. Μια μητέρα με το παιδί της, δύο φίλοι, δύο συνάδελφοι, σύζυγοι, ξαδέλφια, γείτονες, κάθε ευφάνταστος συνδυασμός ζευγαριού μπορεί να βρεθεί στην κουζίνα του «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Ο Μάρκος Σεφερλής, στο ρόλο του οικοδεσπότη! Με «εργαλεία» το χιούμορ και τις αξεπέραστες ατάκες του, βοηθά στις προετοιμασίες των συνταγών, δίνει συμβουλές και καθοδηγεί τα ζευγάρια. Ο Έκτορας Μποτρίνι, που επιστρέφει, στο ρόλο του κριτή! Ο καταξιωμένος chef δοκιμάζει και αποφασίζει ποιο είναι το καλύτερο πιάτο και συνεπώς, ποια ομάδα συνεχίζει να παίζει!

Εκτέλεση: Σε κάθε επεισόδιο συμμετέχουν δύο ομάδες των δύο ατόμων που έχουν συγκεκριμένο χρόνο για να εκτελέσουν τη συνταγή που έχουν επιλέξει. Μόνο ο ένας από τους δύο μπορεί να μαγειρέψει, ο άλλος βοηθά και καθοδηγεί. Το αντίπαλο ζευγάρι παρακολουθεί, σχολιάζει και δοκιμάζει το πιάτο των αντιπάλων. Ο κριτής δοκιμάζει τα πιάτα και αναδεικνύει τον νικητή της ημέρας.

Σερβίρισμα: 1.000 ευρώ κάθε μέρα περιμένουν το νικητήριο ζευγάρι, που έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και την επόμενη μέρα, έχοντας για αντίπαλο ένα νέο ζευγάρι.

-------------------------

«CASH OR TRASH»
(STAR, Δευτέρα-Παρασκευή στις 17.40)

«Cash or Trash», η πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που αγαπάει τα παλιά αντικείμενα, με παρουσιάστρια τη μοναδική Δέσποινα Μοιραράκη. Με πλούσια εμπειρία και κυρίως αγάπη στον τομέα των παλιών αντικειμένων, η Δέσποινα Μοιραράκη μας προσκαλεί και μας υποδέχεται στη δημοπρασία της ζωής μας, για 3η σεζόν για να μας παρουσιάσει ξεχωριστά, μοναδικά αντικείμενα αλλά και τις παράξενες ιστορίες τους για να είσαι εσύ ο κερδισμένος! Αυτή η σεζόν θα είναι... συλλεκτική και θα σπάσει κάθε ρεκόρ, με ακόμα πιο σπάνια αντικείμενα και πιο συναρπαστικά επεισόδια!

Καθημερινά οι επίδοξοι, εκκεντρικοί, «αδίστακτοι» αγοραστές, λάτρεις των παλιών αντικειμένων και φανατικοί συλλέκτες, θα... «κονταροχτυπιούνται» για να αποκτήσουν τα αντικείμενα του πόθου τους! Αγοραστές οι: ο έμπορος κοσμημάτων και αντικέρ Γιώργος Τσαγκαράκης, η επενδύτρια νέων τεχνολογιών Ελομίδα Βισβίκη, η interion designer Ιόλη Χιώτινη, ο παλαιοπώλης Δημήτρης Δεμερτζής, ο concept maker Γεώργιος Καράμπελλας, ο επιχειρηματίας Θάνος Μαρίνης, ο δικηγόρος Φοίβος Στρουγγάρης, η παλαιοπώλισσα Άντα Πανά και η αντικέρ Έρμα Στυλιανίδου. Νέες είσοδοι για φέτος ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Κοσκινάς και η έμπορος κοσμημάτων Ειρήνη Πλευράκη.

-------------------------

«Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ»
(STAR, Δευτέρα-Κυριακή στις 18.30)

Ο «Τροχός της Τύχης», το μακροβιότερο παιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης με παρουσιαστή τον ανατρεπτικό Πέτρο Πολυχρονίδη, είναι ασταμάτητος, απρόβλεπτος, διασκεδαστικός, ξέρει καλά να κρατάει σε αγωνία τους παίκτες και τους τηλεθεατές μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά και να μοιράζει γνώση, πολλά χρήματα, απίστευτα δώρα και φυσικά, αυτοκίνητα στους τυχερούς παίκτες! Το πιο αγαπημένο τηλεπαιχνίδι της απογευματινής ζώνης, που έχει κατακτήσει την κορυφή της τηλεθέασης και τις καρδιές των τηλεθεατών, επιστρέφει στο νέο πρόγραμμα του Star καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα! 7 μέρες την εβδομάδα, 7 συναρπαστικά επεισόδια!

Σε ανανεωμένο πλατό ο «Τροχός της Τύχης» θα γυρίσει δυνατά για 10η χρονιά και θα απολαύσουμε το αστείρευτο χιούμορ και τον ενθουσιασμό του Πέτρου Πολυχρονίδη, τη χαρά του παιχνιδιού, την αγωνία του αποτελέσματος και την εντυπωσιακή Νατάσα Κουβελά στο πλευρό του Πέτρου, να αποκαλύπτει τις εύστοχες ή μη επιλογές των παικτών. Όπως πάντα, στο παιχνίδι συμμετέχουν τρεις παίκτες, οι οποίοι γυρίζουν τον Τροχό, επιλέγουν σύμφωνα της αλφαβήτου και κερδίζουν χρήματα ή δώρα. Ο πρώτος παίκτης, που θα βρει την κρυμμένη λέξη ή φράση, κερδίζει όσα χρήματα έχει συγκεντρώσει στον γύρο. Ο παίκτης, που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό στο τέλος του βασικού μέρους του παιχνιδιού, είναι ο μεγάλος νικητής και παίζει στον Τελικό για επιπλέον κέρδη και για το μεγάλο δώρο, ένα αυτοκίνητο!

Ο «Τροχός της Τύχης» «ζαλίζει» με τα κέρδη, τα δώρα, το κέφι, τις εκπλήξεις! Μας έχει γίνει πια τρόπος ζωής! Τα απογεύματα της ελληνικής τηλεόρασης ανήκουν στον «Τροχό της Τύχης» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη! Πάμε δυνατά για μία υπέροχα παιχνιδιάρικη σεζόν και μην ξεχνάτε: στον «Τροχό της Τύχης» όποιος γυρίζει κερδίζει!

-------------------------

«THE CHASE»
(MEGA, Δευτέρα-Παρασκευή στις 18.30)

Οι αγωνιώδεις καταδιώξεις επιστρέφουν στο MEGA. Το τηλεπαιχνίδι «The Chase» συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά αδρεναλίνη γνώσεων στους τηλεθεατές που το αγάπησαν και το ξεχώρισαν εδώ και δύο σεζόν. Η Μαρία Μπεκατώρου αναλαμβάνει να φέρει αντιμέτωπους τους παίκτες με τους πάντοτε ετοιμοπόλεμους Chasers, που έχουν αποδείξει πόσο εύκολα μπορούν να ανταποκριθούν σε έναν καταιγισμό δύσκολων ερωτήσεων.

Η «οικογένεια» των Chasers, δηλαδή «Το Βουνό», «Το Γεράκι», «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» και «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής», υποδέχεται ένα ακόμα μέλος. Το «Super Αγόρι», ο νεότερος Chaser παγκοσμίως, αναλαμβάνει να δώσει το δικό του ύφος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, προκαλώντας τους νέους παίκτες σε απαιτητικές καταδιώξεις. Ποιοι θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι σε αυτό το κυνήγι γνώσεων με τους Chasers, διεκδικώντας χρηματικό ποσό που μπορεί να ξεπεράσει και τις 10.000 ευρώ μετρητά;

-------------------------

«Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ»
(ΣΚΑΪ, Δευτέρα-Παρασκευή στις 18.45)

Ο μοναδικός Χρήστος Φερεντίνος μπαίνει δυνατά στην... αρένα της ψυχαγωγίας και αναλαμβάνει την παρουσίαση του απόλυτου τηλεπαιχνιδιού γνώσεων «Ο Μονομάχος». Ένα συναρπαστικό τηλεπαιχνίδι, με εκατομμύρια fans εντός και εκτός τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο που βασίζεται στο format “1 vs 100” της εταιρείας Banijay Rights και έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Μήπως είσαι εσύ αυτός που μπορεί να αναμετρηθεί μέχρι τέλους με 100 αντιπάλους σε μια καθημερινή μονομαχία γνώσεων;

1 Μονομάχος, 100 αντίπαλοι, 1 μεγάλο έπαθλο έως 100.000 ευρώ! Ένας διαγωνιζόμενος παίζει εναντίον 100 αντιπάλων, οι οποίοι αποκαλούνται «The Mob». Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τίθενται ταυτόχρονα και σε εκείνον αλλά και στους 100.

Εάν ο Μονομάχος ή κάποιο μέλος του Mob απαντήσει λανθασμένα, αποκλείεται από το παιχνίδι. Όσα περισσότερα μέλη του Mob αποκλείσει ο Μονομάχος, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει. Στόχος είναι ο «παίκτης - Μονομάχος» να αποκλείσει κάθε μέλος του «Mob» και να μείνει μοναδικός νικητής, κερδίζοντας το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ ή το μέγιστο ποσό που μπορεί να καταφέρει!

Όταν ο «παίκτης - Μονομάχος» ολοκληρώσει τη διεκδίκησή του απέναντι στο «Mob», εκτοπίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερους αντιπάλους, ένας από τους 100 παίρνει τη θέση του και χρίζεται ο επόμενος Μονομάχος.

-------------------------

«SWITCH»
(ΕΡΤ1, Δευτέρα-Παρασκευή στις 20.15)

Είναι δυνατόν να υπάρξει ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων χωρίς βαθμολογία; Ένα τηλεπαιχνίδι όπου οι παίκτες συναγωνίζονται μία ολόκληρη εβδομάδα για το έπαθλο; Κι όμως, ναι! Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, η ΕΡΤ εντάσσει στο πρόγραμμά της το δημοφιλές, σε πολλές χώρες, τηλεπαιχνίδι «SWITCH», με παρουσιάστρια την αγαπημένη ηθοποιό Ευγενία Σαμαρά. Ο ρόλος της Ευγενίας δεν είναι να δυσκολέψει τους παίκτες. Αντιθέτως, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι είναι πάντα με το μέρος των παικτών, γίνεται ο άνθρωπος που θα τους βοηθήσει όχι μόνο να κερδίσουν το έπαθλο, αλλά και να γίνουν η πιο κεφάτη τηλεοπτική παρέα.

Μαζί με την Ευγενία παίζουν, γνωρίζονται, αποκτούν οικειότητα, γίνονται φίλοι και δοκιμάζουν τις γνώσεις τους. Κάθε σωστή απάντηση τούς στέλνει πιο κοντά στην πρώτη θέση, ενώ κάθε λάθος απάντηση τούς απομακρύνει από το χρηματικό έπαθλο. Όχι για πολύ, αφού ακόμα κι αν αποτύχουν στο ένα επεισόδιο, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν σε κάποιο από τα επόμενα. Σε αυτό το κλίμα, μία φορά κάθε εβδομάδα, μια παρέα αγαπημένων καλλιτεχνών θα παίζει με την Ευγενία Σαμαρά, προκειμένου το χρηματικό έπαθλο να δωρίζεται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Το «SWITCH», με την Ευγενία Σαμαρά, το πιο φιλικό και ταυτόχρονα το πιο γρήγορο και ανατρεπτικό παιχνίδι στην ελληνική τηλεόραση, θα μεταδίδεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

-------------------------

«ΠΕΣ ΤΗ ΛΕΞΗ»
(ΕΡΤ1, Σάββατο-Κυριακή στις 19.15)

Καταιγιστικούς ρυθμούς, εκπλήξεις και απίστευτες ανατροπές επιφυλάσσει στους τηλεθεατές το παιχνίδι γνώσεων και ψυχαγωγίας, «Πες τη λέξη», με παρουσιαστή τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο. Σε κάθε επεισόδιο, δύο αντίπαλοι παίκτες φτιάχνουν τη δική τους δυνατή ομάδα, έχοντας συμμάχους δύο επώνυμους καλεσμένους ο καθένας.

Καλεσμένοι διαφορετικής ειδικότητας και ιδιότητας, που έχουν ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο, έρχονται να προσφέρουν τις γνώσεις και τη θετική τους ενέργεια σε αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και ταχύτητα. Γιατί στο «Πες τη λέξη» κάθε δευτερόλεπτο μετράει! Και κάθε γράμμα κρύβει μία λέξη.

Ο νικητής κάθε επεισοδίου κερδίζει ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο, ενώ μπορεί να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη με το τζακ ποτ του τελικού γύρου και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο επόμενο επεισόδιο του παιχνιδιού. Όμως, και ο παίκτης που δεν καταφέρνει να φτάσει στη νίκη, έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει. Γιατί στο «Πες τη λέξη», κανείς δεν φεύγει χαμένος.

-------------------------

«ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ»
(ALPHA)

To Πιο Μεγάλο Παζάρι, το θρυλικό τηλεπαιχνίδι, που έχει προβληθεί σε πάνω από 24 χώρες παγκοσμίως και έχει μοιράσει μοναδικά δώρα σε εκατοντάδες τυχερούς συμμετέχοντες, έρχεται στον Alpha. Ο Ηλίας Βρεττός, στο ρόλο του παρουσιαστή, εντυπωσιάζει με το χιούμορ και τη θετική του διάθεση και κάνει το καλύτερο παζάρι! To διασκεδαστικό παιχνίδι που ξεκίνησε από την Αμερική το 1963 και έχει αφήσει ιστορία στην παγκόσμια τηλεόραση, βασίζεται στην τύχη και στο ρίσκο και χαρίζει αμέτρητες στιγμές χαράς, ενθουσιασμού αλλά και αγωνίας.

Οι συμμετέχοντες επιλέγονται ανάμεσα από το κοινό και μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες δοκιμασίες, πρέπει να κάνουν το καλύτερο παζάρι και να αποφύγουν το ΖΟΝΚ! Συμμετέχει ο Λευτέρης Μητσόπουλος σε ρόλο έκπληξη! Το Πιο Μεγάλο Παζάρι είναι έτοιμο να μοιράσει καθημερινά τα περισσότερα, πλουσιότερα και μεγαλύτερα δώρα που έχουν δοθεί ποτέ και έρχεται αποκλειστικά στον Alpha με τον Ηλία Βρεττό!