Top Boy, στη λίστα με τις Top 5 σειρές όλων των εποχών

Top Boy, στη λίστα με τις Top 5 σειρές όλων των εποχών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μόλις βγήκε ο τρίτος κύκλος στο Netflix

19 Σεπτεμβρίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το Top Boy λοιπόν είναι μια βρετανική σειρά, αστυνομική. Διαδραματίζεται σε μία περιοχή του Λονδίνου, σε μία φτωχογειτονιά, το Summerhouse και βλέπουμε τη δράση συμμοριών που ασχολούνται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Είναι τρεις κύκλοι (και άλλοι δύο παλιότεροι) με, συνολικά, 32 επεισόδια. Οι δύο πρώτοι κύκλοι με 8 επεισόδια έρχεται από πολύ παλιά, από το 2011 (τέσσερα επεισόδια) και το 2013 (άλλα τέσσερα). Είχαν προβληθεί τότε στο Channel 4. Η σειρά σταμάτησε τότε αλλά το 2017 ενδιαφέρθηκε ο Drake και ανέλαβε την παραγωγή της για το Netflix. Ο τρίτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Σεπτέμβριο του 2019 (10 επεισόδια), ο τέταρτος τον Μάρτιο του 2022 (8 επεισόδια) και τώρα 7 Σεπτεμβρίου 2023 ήρθε ο πέμπτος και τελευταίος (6 επεισόδια). Τελευταίος, 100%. Τους δύο πρώτους κύκλους, τους παλιούς από το Channel 4, μπορείτε να τους βρείτε στο Netflix ως «Top Boy: Summerhouse»

Το story επικεντρώνεται σε δύο εμπόρους ναρκωτικών, τον Ντουσέιν (Ashley Walters) και τον Σάλι (Kane Robinson), που θέλουν να είναι ο Top Boy των συμμοριών. Σημειώστε πως οι δύο τους είναι, στην κανονική τους ζωή όχι στο σίριαλ, επιφανείς εκπρόσωποι του grime, του βρετανικού χιπ χοπ δηλαδή, είναι ο Asher D και ο Kano αντίστοιχα, εξαιρετικοί μουσικοί αλλά και σπουδαίοι ηθοποιοί όπως αποδεικνύεται. Σημαντική παρουσία στη σειρά έχει και η Τζακ, η ηθοποιός Jasmine Jobson, που πήρε το British Academy Television Award για την Best Supporting Actress. Εναν μεγάλο ρόλο κρατάει και η σπουδαία βρετανίδα ράπερ Little Simz. Η σειρά έχει αποθεωθεί στο εξωτερικό, δικαίως θα έλεγα, κάποιοι μάλιστα λένε πως αποτελεί το βρετανικό The Wire. Σενάριο, σκηνοθεσία, χαρακτήρες, ατμόσφαιρα, το κάτι άλλο. 

Θέλω να σας πω δε, ότι το τέλος της σειράς είναι ένα από τα καλύτερα και πιο δυνατά που έχω δει ποτέ. 

Στη σειρά ακούγονται διάφορα χιπ χοπ κομμάτια ενώ την απίστευτη πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Brian Eno (θα την παρουσιάσουμε το Σάββατο στη σελίδα της δισκοκριτικής, στην Εφημερίδα των Συντακτών).

Χιπ-χοπάδες παίζουν οκ, πρωταγωνιστούν δηλαδή, αλλά η σειρά δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική, μην νομίζετε. Ξεκινήστε την ακόμα και σήμερα, μη χάνετε χρόνο.