Αποχωρεί από την προεδρία του Fox και της News Corp ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Αποχωρεί από την προεδρία του Fox και της News Corp ο Ρούπερτ Μέρντοχ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα εποχή για τους δύο διεθνείς μιντιακούς κολοσσούς.

21 Σεπτεμβρίου 2023

Αλλαγή ηγεσίας στο Fox και την News Corp. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο όμιλοι, έπειτα από 70 χρόνια ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ένας από τους μεγαλύτερους «μιντιάρχες» παγκοσμίως, παραιτείται από την προεδρία τους τον ερχόμενο Νοέμβριο και δίνει τις θέσεις που κατέχει στον γιο του, Λόκλαν Μέρντοχ. Ο ίδιος θα παραμείνει στις εταιρείες ως επίτιμος πρόεδρος.

«Εκ μέρους των μελών των διοικητικών συμβουλίων, των διευθυντών και όλων των μετόχων του Fox και της News Corp, που έχουν επωφεληθεί από την σκληρή δουλειά του, συγχαίρω τον πατέρα μου για την εκπληκτική 70χρονη πορεία του. Τον ευχαριστούμε για το όραμά του, το καινοτόμο πνεύμα του, την σταθερή του αφοσίωση και την μακροχρόνια παρακαταθήκη που αφήνει στις εταιρείες που ίδρυσε, και τους αμέτρητους ανθρώπους που επηρέασε. Είμαστε ευγνώμονες που θα συνεχίσει ως επίτιμος πρόεδρος, και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να είναι άξιος σύμβουλος και στις δύο εταιρείες», δήλωσε ο Λόκλαν Μέρντοχ για τον πατέρα του.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ μέσα από τους δύο ομίλους του ελέγχει πληθώρα μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και την Αυστραλία. Ανάμεσα σε αυτά το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, γνωστό για τις συντηρητικές απόψεις του, αλλά και εφημερίδες όπως οι Times, η Sun, η Wall Street Journal κ.ά.