Βραβεύτηκε σε φεστιβάλ της Σεούλ το «Κάνε ότι κοιμάσαι»

Βραβεύτηκε σε φεστιβάλ της Σεούλ το «Κάνε ότι κοιμάσαι»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια μεγάλη διάκριση για την ΕΡΤ και την ελληνική μυθοπλασία, γενικά.

21 Σεπτεμβρίου 2023

Ως η «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά» για το 2023 βραβεύτηκε στα φετινά Seoul International Drama Awards το «Κάνε ότι κοιμάσαι». Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η δραματική σειρά της ΕΡΤ1 που φέτος μπήκε στον δεύτερο κύκλο της, διακρίθηκε ανάμεσα σε 244 σειρές και ταινίες από 44 χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία κ.ά., που έχουν μακρά παράδοση στην μυθοπλασία.

Στην τελετή που έγινε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, παραβρέθηκαν για λογαριασμό της παραγωγής ο γενικός διευθυντής προγράμματος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, η προϊσταμένη υπηρεσίας εκμετάλλευσης προγράμματος της ΕΡΤ, Αθηνά Γιόγιακα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, Νίνο Ελματζιόγλου, ο CEO της Silverline Media Productions, Νίκος Κάλης, ο σεναριογράφος της σειράς, Γιάννης Σκαραγκάς, ο σκηνοθέτης της Αλέκος Κυράνης και η executive producer της, Άννα Λεμπέση.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τη χώρα μας, αφενός διότι είναι η πρώτη φορά που πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης παίρνει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό, αφετέρου διότι πρόκειται για μια πολύ απαιτητική διοργάνωση με μεγάλο ανταγωνισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημόσια τηλεόραση.