To λάθος του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα για τα παιδικά ραδιόφωνα.

To λάθος του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα για τα παιδικά ραδιόφωνα.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Kids Radio 88.6 είναι πολύ παλιότερο από το Paidaki 97.5, ενώ και το Family 89.5 μας έρχεται από πιο πριν ακόμα.

07 Νοεμβρίου 2023

 

update: Χθες το βράδυ ο Αντώνης Κανάκης αναφέρθηκε και στο Kids Radio 88.6 ανασκευάζοντας όσα είπε την προηγουμένη. 

__________________

Για το Paidaki 97.5 του Αντώνη Κανάκη, το νέο παιδικό ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη, σας τα είπαμε από το πρωί. Τον σταθμό τον διαφήμισε χθες ο ίδιος ο Κανάκης μέσα από το «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 κάνοντας ωστόσο ένα λάθος (δεν το απέφυγε). «Εχουμε ένα καινούργιο ραδιόφωνο στην οικογένειά μας το οποίο, αν δεν κάνω λάθος ,πρέπει να είναι το πρώτο παιδικό ραδιόφωνο στη χώρα», είπε. Μικρό το κακό, εντάξει, αλλά το πρώτο παιδικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα είναι το Family 89.5 από το Ηράκλειο Κρήτης και ακολουθεί το Kids Radio 88.6 στην Αθήνα (που είναι το 2ο και όχι το 1ο όπως σημειώναμε αρχικά). Επομένως το Paidaki 97.5 είναι το τρίτο παιδικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα.

Για το Family 89.5 είχαμε γράψει στο e-tetRadio από το 2017: Μια τρόπον τινά ραδιοφωνική μεταφορά του Nickelodeon, χωρίς να ανήκει στο κανάλι. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει διαχρονικά «hits» που απευθύνονται στα παιδιά από 0 έως 6 ετών, όπως η «Βαρκούλα του ψαρά», το «Αχ κουνελάκι», η «Μπεμπέ Λιλή», ο «Παπαγάλος» των Mazoo and the Zoo και άλλα πολλά τραγούδια που συνήθως ακούμε όταν μπαίνουμε σε παιχνιδάδικα. Μαζί με αυτά, περιλαμβάνονται και εκπομπές που απευθύνονται στους νέους γονείς, απαγγελίες παραμυθιών και νανουρίσματα πριν τις 12. 

Το Kids Radio 88.6 ανήκει στην Frontstage της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου και μετράει 3,5 χρόνια ζωής - εξέπεμψε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 online και στα FM στους 88.6 τον Οκτώβριο του 2020. Επ' ευκαιρίας ρωτήσαμε την Frontstage και μας είπαν πως «η έρευνα για το concept του Kids Radio ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2016 αλλά βγήκε επί πανδημίας, που ήταν και μεγάλη η ανάγκη για τις οικογένειες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις διθυραμβικές κριτικές που λάβαμε – και ακόμη λαμβάνουμε - από τους ακροατές μας».

Στις τελευταίες ακροαματικότητες το Kids Radio 88.6 πιάνει ένα σεβαστό 3,5% με 96.500 ακροατές καθημερινά, δηλαδή τουλάχιστον τους διπλάσιους (193.000 ακροατές) εφόσον απαντάει ο ενήλικας στη μέτρηση, αλλά ακούει μαζί με το παιδί του (ή τα παιδιά του!). Άρα μιλάμε για 100.000 οικογένειες καθημερινά. Έχει και μία πρωτιά, στις γυναίκες 35-44 με ποσοστό 12,8%.

«Είναι τόσο μοναδική και μεγάλη περίπτωση που μου ζήτησαν να μιλήσω για αυτό το case study στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο ραδιοφώνου, το Radiodays Europe, τον Μάρτιο 2024 στο Μόναχο», μας λέει η ίδια η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου. «Το Kids Radio 88.6 πρωτοτύπησε, επιπλέον, δημιουργώντας το Kids Radio Festival, ένα φεστιβάλ φτιαγμένο για τα παιδιά και την οικογένεια γενικότερα, με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Το 1ο Kids Radio Festival πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022 και ακολούθησε το δεύτερο τον Ιούνιο του 2023. Και τα δύο Kids Radio Festival στέφθηκαν με τεράστια επιτυχία, έγιναν sold out σε χρόνο ρεκόρ και κατάφεραν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο engagement με τους ακροατές μας».