Απίστευτο, πέθανε ο Γιάννης Στεφανάκος του Kosmos FM

Απίστευτο, πέθανε ο Γιάννης Στεφανάκος του Kosmos FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σοκαριστική είδηση

12 Νοεμβρίου 2023

Μία πολύ λυπηρή είδηση: ο Γιάννης Στεφανάκος του Kosmos FM, ένας άνθρωπος που ήξερε πολύ την τζαζ, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία μόλις 57 ετών. «Ο φίλος ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης, ο "prof" μας, έφυγε ξαφνικά προχθές το βράδυ», έγραψε ο ΙΛΑΝ. «Τα πικάπ του παραδείσου περιμένουν την αγάπη του για τις μουσικές όλου του κόσμου, το απαλό του χιούμορ, τη γλύκα του, τη φινέτσα του, τις γνώσεις του. Και ήταν μόνο 53 ετών. Γιάννη μας, το "ζουρ φιξ" μας στο ραδιόφωνο του Kosmos 93,6 fm, συνεχίζεται».

Ο Γιάννης Στεφανάκος έκανε εκπομπή στο Kosmos FM κάθε Σάββατο, 2 με 4 το μεσημέρι. Η τελευταία του εκπομπή το προηγούμενο Σάββατο είχε σχέση με τον κινηματογράφο. «Εγώ σας εύχομαι ένα ωραίο Σαββατόβραδο, μία ακόμα ωραιότερη εβδομάδα και ανανεώνω το ραντεβού για το ερχόμενο Σάββατο όπως πάντα στις 2. Γεια και χαρά», ήταν τα τελευταία του λόγια στο μικρόφωνο. 

«Ο Γιάννης Στεφανάκος, ο Prof όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, ήταν ένας παραγωγός που πλούτιζε με τις γνώσεις και την αγάπη που είχε για αναρίθμητα μουσικά είδη, τον ήχο του Kosmos. Ήταν πιστός ακροατής του Kosmos από την πρώτη ημέρα που ο σταθμός βγήκε στον αέρα και συνεργάτης από το 2020. Παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή «Ζουρ Φιξ», ενώ μεγάλη ήταν και η συμβολή του στο Kosmos Jazz, το ιντερνετικό ραδιόφωνο του ERTεcho. Ξεχώριζε για το χιούμορ, τη συναδελφικότητά του, αλλά και για την απίστευτη ευρυμάθειά του. Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του», αναφέρει η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της.

Ιδού τι έγραψε και ο Κυριάκος Αγγελάκος: «Δεν θελω να πιστεψω οτι ειναι αληθεια. Ο Γιαννης Στεφανακος, ο Prof, ο φιλος που γνωρισα εδω μεσα πριν 15 χρονια, που απολαυσα τις μουσικες του στα μπαρακια που εκανε τον dj και στις ραδιοφωνικες του εκπομπες, ο μανιωδης λατρης της Jazz αλλα και της λαϊκης μουσικης, ο Γιαννης που μου εκανε μια εξαιρετική μουσικη επιμελεια στο Παρασκηνιο για τον Mario Vitti, ο Στεφανακος μας εφυγε, ησυχα και αθορυβα στο σπιτι του. Τον φανταζομαι ακομα και την τελευταια στιγμη να εχει βαλει το βινυλιο στο πλατώ κι ενα Diplomatico reserve στο ποτηρι του».