Την αδειάζουν σε εβδομαδιαία βάση, τέλος και τα παιδικά από την ΕΡΤ2

Την αδειάζουν σε εβδομαδιαία βάση, τέλος και τα παιδικά από την ΕΡΤ2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απαξιώνεται όλο και περισσότερο το ψυχαγωγικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

29 Νοεμβρίου 2023

Χωρίς μια από τις βασικότερες ζώνες στο πρόγραμμά της μένει στο εξής η ΕΡΤ2. Σύμφωνα με το site της ΕΡΤ, από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και τα παιδικά που μεταδίδει κάθε πρωί το αμιγώς ψυχαγωγικό κανάλι, μεταφέρονται στην ίδια ζώνη στην ΕΡΤ3.

Μετά και από αυτή την αλλαγή, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 θα απαρτίζεται στην πλειονότητά του μόνο από ντοκιμαντέρ, μαζί με κάποιες σειρές σε επανάληψη από το Αρχείο της ΕΡΤ και από το εξωτερικό, συν ορισμένες ταινίες.

Εκπομπές που προβάλλονταν την περσινή σεζόν στο κανάλι όπως τα «Πλάνα με ουρά», η «Αυλή των χρωμάτων», οι «Μαμά-δες», η «ΠΟΠ Μαγειρική», το «Art Week» και το «Κάτι Γλυκό» είτε μεταφέρθηκαν στην ΕΡΤ1, είτε «κόπηκαν» οριστικά είτε ακόμα αγνοούνται.

Στις απώλειες της ΕΡΤ2 συμπεριλαμβάνεται και η Formula 1, από τα αθλητικά, η οποία από το ξεκίνημα της χρονιάς προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Ήδη, πάντως, βρίσκεται πολύ χαμηλά σε τηλεθέαση μετά το ξεγύμνωμά της από πρωτότυπα προγράμματα (και όχι μόνο). Στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση της Nielsen, η ΕΡΤ2 βρέθηκε στην τελευταία θέση με μόλις 1,4%, έχοντας μεγάλη διαφορά της τάξεως του 0,7% από την προτελευταία ΕΡΤ3.

Την απαξιώνουν για να την κλείσουν, όπως καταγγέλει και η Ενση Εργαζομένων της ΕΡΤ; Αυτό κάνουν;