Leonard Bernstein και Πολιτική Ορθότητα στη Μουσική

Leonard Bernstein και Πολιτική Ορθότητα στη Μουσική
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο αφιερώματα στο Κανάλι ΕΝΑ 90.4 του Πειραιά θα ακούσουμε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, από τον Νίκο Ξανθάκο.

06 Δεκεμβρίου 2023

Την Πέμπτη και με αφορμή την ταινία "Maestro" με τον Bradley Cooper για την ζωή του μοναδικού Bernstein, κάνει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο αυτό μουσικό, διευθυντή ορχήστρας, δάσκαλο και πολλά άλλα. Μουσικές από τις ταινίες του, όπως το West Side Story και το On The Waterfront, συνθέσεις από την Κλασσική μουσική που τόσο αγαπούσε, ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του και τη φιλία του με τον δικό μας Δημήτρη Μητρόπουλο, αλλά διαλόγους και θέματα από το εξαιρετικό σάουντρακ του Maestro.

Την Παρασκευή ίδια ώρα 4 με 5, θα ακούσουμε τραγούδια που η Πολιτική Ορθότητα τείνει να ακυρώσει. Λέξεις όπως 'Χοντρή' στο γνωστό ελληνικό τραγούδι του Κραουνάκη Άδωνις, "Ο Αράπης" του Γιώργου Ζαμπέτα, μαζί με το "Big Fat Woman", η το "Brown Sugar" που πια οι Stones δεν παίζουν στις συναυλίες τους, αλλά και το "Killing An Arab" των Cure, ακόμα και το "Stand By Your Man" με την Tammy Wynette. Μαζί με άλλα πολλά τραγούδια που σε μερικά χρόνια δεν ξέρουμε αν θα ακούγονται στα ραδιόφωνα η στις μουσικές πλατφόρμες.