Κλείνει το Ιντεάλ, ανοίγει τουλάχιστον ξανά η Όπερα που την πήρε το Cinobo

Κλείνει το Ιντεάλ, ανοίγει τουλάχιστον ξανά η Όπερα που την πήρε το Cinobo
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κινηματογραφικές αίθουσες στο κέντρο της Αθήνας, αυτή η μαγεία.

14 Δεκεμβρίου 2023

Στο τέλος του μήνα το Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου κατεβάζει ρολά, γνωστό αυτό και πολύ θλιβερό. Ευτυχώς όμως ένας ακόμα εμβληματικός κινηματογράφος στο κέντρο της Αθήνας, η Όπερα, θα επαναλειτουργήσει! Και ανοίγει ξανά τις πόρτες του με την υποστήριξη και τον προγραμματισμό του Cinobo.

Ο κινηματογράφος ξεκίνησε το 1948 ως κινηματοθέατρο, ενώ από το 1986 ανέλαβε τη λειτουργία του η Odeon. Έχει δύο αίθουσες, μία των 520 θέσεων και μία των 105. Η Όπερα σταμάτησε τη λειτουργία της τον περασμένο Απρίλιο.

Η Δάφνη Μπεχτσή, CEO του Cinobo, δήλωσε: «Η Όπερα διεκδικήθηκε από πολλούς επιχειρηματίες προκειμένου να μετατραπεί σε θέατρο, σε μια εποχή που τα σινεμά του κέντρου είναι πλέον υπό εξαφάνιση. Είμαστε πανευτυχείς που χάρη στο Cinobo, η Όπερα θα διατηρήσει τη λειτουργία της ως κινηματογράφος και θα δώσει μία ανάσα για το σινεμά στην πόλη μας».

Υπενθυμίζουμε πως το Empassy στο Κολωνάκι σταμάτησε να λειτουργεί ως κινηματογράφος και ήδη μετατράπηκε σε θέατρο. Πάλι καλά που δεν έγινε σούπερ μάρκετ όπως το Ρόδον, ο θρυλικός συναυλιακός χώρος.

Το Cinobo σε πρώτη φάση «θα φροντίσει για την άμεση επαναλειτουργία των αιθουσών και υπόσχεται μελλοντικά να τις ανανεώσει και να τις μετατρέψει σε ένα μοντέρνο κινηματογραφικό σπίτι για το κέντρο της Αθήνας. Διαφυλάσσει, λοιπόν, τη λειτουργία της Όπερας ως κινηματογράφου και υπόσχεται όχι μόνο καλό και ποιοτικό σινεμά, αλλά και ένα φιλόξενο χώρο για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, για πρεμιέρες, αφιερώματα, events, παραμένοντας πιστό στην αρχική δέσμευσή του: Μεγάλο σινεμά σε όλες τις οθόνες».

Cinobo Όπερα λοιπόν.