Η όαση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Η όαση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ παραμένουν μουσικά καταφύγια...

17 Δεκεμβρίου 2023

Ένα ραδιοφωνικό κυριακάτικο πρωινό -η Κυριακή είναι ιδανική ημέρα για ραδιόφωνο- σε βρίσκει να αλλάζεις σταθμούς στην ΕΡΤ και να «πετάγεσαι» από εκπομπή σε εκπομπή, όλες τους υψηλού επιπέδου.

Ξεκινάς με τον Γιώργο Φλωράκη στο Kosmos FM και ξέρεις ότι θα ακούσεις μία δωρική ραδιοφωνική εκπομπή με απρόβλεπτες επιλογές απ' όλο τον κόσμο. Και από την Ελλάδα. Δεν θυμόμαστε άλλο ραδιόφωνο να παίζει στη σειρά ΛΕΞ, Στέρεο Νόβα και Pan Pan. Και με μόνο τα απαραίτητα λόγια που χρειάζονται για πολύ πρωινό της Κυριακής, ούτε λέξη παραπάνω.

Μετά πηγαίνεις στο Δεύτερο Πρόγραμμα και ακούς μία από τις καλύτερες μουσικές εκπομπές του ελληνικού ραδιοφώνου - Top 3 σίγουρα. Ακούς τον Κώστα Φασουλά και κάνεις ένα ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι, στίχο με στίχο, που δεν το περιμένεις και σε εκπλήσσει. Θαυμάζεις πραγματικά την επιλογή των κομματιών, ανακαλύπτεις συνδέσεις που ούτε τις είχες σκεφτεί.

Μετά πας στην ΕΡΑ Σπορ και πέφτεις στην εκπομπή του Θωμά Σίδερη, «Στα γήπεδα της ιστορίας». Εξαιρετική δουλειά. Σήμερα είχε αφιέρωμα στον Κώστα Νεστορίδη και «έπρεπε», ήθελες δηλαδή, να τον ακούς χωρίς να κάνεις κάτι άλλο.

Και, τέλος, καταλήγεις στο Τρίτο Πρόγραμμα που αυτή την Κυριακή είχε από το πρωί ένα εορταστικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες συναυλίες που έπαιζαν σε αναμετάδοση από διάφορες ευρωπαϊκές ραδιοφωνίες. Κάθε ώρα και μία άλλη πρωτεύουσα!

Η Ελληνική Ραδιοφωνία παραμένει μία ραδιοφωνική όαση, μοναδική.