Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα ΜΜΕ του Γιάννη Αλαφούζου και η επιρροή του Ατζούν Ιλιτζαλί

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα ΜΜΕ του Γιάννη Αλαφούζου και η επιρροή του Ατζούν Ιλιτζαλί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι συμμετοχές του ομίλου ΣΚΑΪ σε μέσα ενημέρωσης και ακίνητα.

27 Δεκεμβρίου 2023

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε, χθες, η είδηση για την -ταυτόχρονα- πρόσληψη στον πάγκο του Παναθηναϊκού του Φατίχ Τερίμ, και την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπειτα από 2,5 χρόνια συνεργασίας. Όπως αναφέρουν ελληνικά και τουρκικά αθλητικά μέσα ενημέρωσης, το «deal» μεταξύ τους έκλεισε μετά από ταξίδι του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, στην Κωνσταντινούπολη. «Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος -έχοντας αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία του με τον Γιοβάνοβιτς- πραγματοποίησε ταξίδι το τελευταίο 24ωρο στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον Τερίμ και έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο ενάμισι έτους».

 Στα social media ακολούθησε ένας ορυμαγδός αρνητικών post για τον Γιάννη Αλαφούζο και την απόφασή του. Ενδεικτικά:

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα τώρα με το Sport24, το οποίο επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ, λόγω αυτής της συμφωνίας ο επί 8 χρόνια συνεργάτης του επιχειρηματία και παραγωγός του «Survivor», Ατζούν Ιλιτζαλί, σκοπεύει να αγοράσει μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας ΕΧΧΕΝ τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των «πρασίνων». Στην Ελλάδα, θυμίζουμε, κάτοχός τους είναι η Cosmote TV έως το 2025, μετά από συμφωνία που υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι. Εκτός από το «Survivor» ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει «φέρει» κατά καιρούς στον ΣΚΑΪ κι άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές όπως το «My Style Rocks», που υπάρχει ακόμα στο πρόγραμμα του καναλιού, το «The Voice of Greece», το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», το «Top Chef», το «Κάτι Ξαναψήνεται», το «Power of Love» κ.ά.

Με αφορμή, λοιπόν, τα παραπάνω σας παρουσιάζουμε τις συμμετοχές που έχει η εταιρεία-«ναυαρχίδα» του Γιάννη Αλαφούζου, «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.», που λειτουργεί την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπως αυτές αναγράφονται στον τελευταίο της ισολογισμό, του 2022. Όπως βλέπουμε ο όμιλος κατέχει το 100% τριών μουσικών ραδιοσταθμών, του Μέντα 88, του Pepper 96.6 και του Happy 104, μιας εταιρείας παραγωγής και δύο εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα στον Διόνυσο. Επίσης, είναι μεγαλομέτοχος του bwinΣΠΟΡ FM 94.6, του portal του και μιας μικρής εταιρείας συμμετοχών, και συμμέτοχος στην Digea και ενός συνεταιρισμού διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων.

Έργα Διονύσου Α.Τ.Ε. 100%
Τεχνική εταιρεία που έχει στην κατοχή της οικόπεδα στην περιοχή του Διονύσου

Μουσική Ψυχαγωγική Ραδιοφωνική Μονοπρόσωπη Α.Ε. 100%
Λειτουργεί τον Happy 104

Ραδιοφωνικές Παραγωγές Μονοπρόσωπη Α.Ε. 100%
Λειτουργεί τον Μέντα 88 και τον Pepper 96.6

Σεληναία Α.Τ.Ε. 100%
Τεχνική εταιρεία που έχει στην κατοχή της οικόπεδα στην περιοχή του Διονύσου

TVPedia Α.Ε. 100%
Εταιρεία παραγωγής

Οργανισμός Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Α.Ε. 94,4%
Λειτουργεί τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 και το portal sport-fm.gr

ΘΑΝΑΛΕ Α.Ε. Εταιρεία Επενδύσεων και Συμμετοχών 79,7%
Εταιρεία συμμετοχών που κατέχει πολύ μικρό μερίδιο του bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε. 19,6%
Συνεταιρισμός των καναλιών εθνικής εμβέλειας για την διαχείριση και προστασία των συγγενικών τους δικαιωμάτων

Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. 19,1%
Digea